16 juli 2019 door Thijs in Nieuws

Niet alleen in de grotere skigebieden van de Alpen worden nieuwe skiliften aangelegd. In het Italiaanse Ladurns, in het Wipttal, stap je vanaf komend wintersportseizoen óók in een nieuwe stoeltjeslift. De 6-persoons stoeltjeslift ‘Wastenegg’ brengt je comfortabel en snel naar het hoogste punt van het skigebied en zorgt tevens voor een directe aansluiting op de rode ‘Patrick Staudacher’ piste.

Comfortabel en snel naar het hoogste punt

De 6-persoons stoeltjeslift vervangt de oude 4-persoons lift, die pas sinds 2002 in gebruik was. Voortaan doe je er slechts vijf minuten over om het hoogste punt van het skigebied te bereiken (2023 m). Het traject van de lift blijft nagenoeg gelijk en het dal- en bergstation krijgen een rood-zwarte Pininfarina uitstraling. De 6-persoons stoeltjes zijn voorzien van hoogwaardige bekleding, een weerkap en kinderbeveiliging. De ‘Wastenegg’ stoeltjeslift wordt in december 2019 in gebruik genomen.

Cijfers & feiten van de nieuwe 6-persoons Wastenegg stoeltjeslift in Ladurns

Bergstation: Wastenegg Lengte: 1519 m
Hoogte bergstation: 2023 m Hoogteverschil: 511 m
Snelheid: 5 m/sec. Tijd: ca. 05:04 min.
Stoeltjescapaciteit: 6-personen Capaciteit: 2600 pers./uur
Aantal stoeltjes: n.b. Plaats: Ladurns

Patrick Staudacher piste

De 6-persoons ‘Wastenegg’ stoeltjeslift zorgt onder andere voor een directe aansluiting op de Patrick Staudacher piste. Deze heerlijke rode piste is 1200 meter lang en overbrugt 400 meter hoogteverschil. Patrick Staudacher is de lokale held die in 2007 in Åre wereldkampioen werd op het onderdeel Super-G. Ook de uitdagende Ladurns IV piste (zwart) is bereikbaar met de nieuwe stoeltjeslift.

Bergstation Wastenegg stoeltjeslift Ladurns
(Foto: © Bergbahnen Ladurns - Leitner ropeways)

Meer informatie over skigebied Ladurns

Skigebied Ladurns is onderdeel van skiregio Wipptal waar ook Ratschings-Jaufen en Rosskopf toe behoren. Je hebt hier de beschikking over ruim 15 kilometer aan brede pistes, die op sneeuwzekere noordflanken liggen. Het veelzijdige skigebied is zeer geliefd bij families. Beginners en kinderen kunnen in alle rust hun eerste bochten maken op de oefenweide met drie lopende banden. Ook is er in het naastgelegen San Antonio (1246 m) een sleeplift die een andere goede oefenpiste ontsluit. Voor de allerkleinsten is er het Fichti’s Kinderland om spelenderwijs met skiën en wintersport in aanraking te komen. De 6,5 kilometer lange rodelbaan zorgt bij jong en oud voor stralende gezichten. Bij de diverse berghutten (Pfeifferhuisile, Ladurnerhütte en Edelweisshütte) zit je goed voor een heerlijke (Zuid-Tiroler) lunch of een drankje in de zon. Bovendien betaal je hier in het hoogseizoen nog minder dan € 200,- voor een 6-daagse skipas

Wastenegg stoeltjeslift Ladurns
(Foto: © Bergbahnen Ladurns - Leitner ropeways)

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen