7 oktober 2013 door Joris in 'Nieuws''

Vanaf donderdag gaat het flink sneeuwen in de Alpen. En niet alleen hoog in de bergen, maar het zal op vele plekken echt wit worden tot in de dalen. Van herfst lijkt dit jaar geen sprake te zijn in de bergen. De eerste blaadjes zijn nog maar nauwelijks van de bomen gevallen en Koning Winter zal voor de eerste keer flink de dekens uitschudden. Wij zitten donderdag in ieder geval voor de webcams! Dat wordt smullen van mooie winterse plaatjes.

Sneeuwgrens daalt tot 500 meter

Je kan het je bijna niet voorstellen na zo'n mooi weekend en de huidige temperaturen, maar vanaf donderdag zal het weer omslaan. Zowel in Nederland als in de Alpenlanden. Het weer in de Alpen zal vanaf donderdag in het teken staan van vorst, kou en sneeuw. De sneeuwgrens zal op sommige plaatsen zelfs dalen tot 500 meter. De sneeuwschuivers kunnen weer uit de garage gehaald worden.

Ischgl

In Ischgl zal het vanaf woensdag flink gaan sneeuwen

Min 5 graden in Innsbruck

Diverse klimaat-experts hebben nu al een winter voorspelt waarin vele records gebroken zullen worden. Volgens de Duitse meteoroloog Dominik Jung kan het nog wel eens de koudste winter in honderd jaar worden. Voorlopig kunnen de inwoners van de hoofdstad van Tirol - Innsbruck - alvast de winterjassen uit de kast halen; vrijdagochtend zal het daar -5 graden zijn. Een uitzonderlijk lage temperatuur voor deze tijd van het jaar. En dan de sneeuw. In twee dagen tijd kan er zomaar 20 tot 45 centimeter sneeuw vallen.

En ook in Selva in de Dolomieten gaat de winter "los

We snappen dat de inwoners van de Alpen misschien nog niet echt op de sneeuw zitten te wachten, maar wij verheugen ons alvast op een dik pak sneeuw!

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.