Skip to navigation Skip to main content

Nieuwe 6-persoons stoeltjeslift Brüggerhorn in Arosa-Lenzerheide

50598 - Nieuwe 6-persoons stoeltjeslift Brüggerhorn in Arosa-Lenzerheide (2)

In Arosa-Lenzerheide wordt momenteel gebouwd aan de nieuwe 6-persoons stoeltjeslift Brüggerhorn. Deze lift, waar een prijskaartje van 8 miljoen CHF aanhangt, krijgt een Porsche Design en wordt aangelegd in de omgeving van Tschuggen/Weisshorn. De opening van de Brüggerhorn stoeltjeslift staat gepland voor december 2019.

Oudste stoeltjeslift van Arosa wordt vervangen

Na 49 jaar (1970) wintersporters te hebben vervoerd is er een einde gekomen aan het dienstverband van de 2-persoons stoeltjeslift Brüggerhorn. Om voor aanvang van wintersportseizoen 2019/2020 de nieuwe lift te kunnen openen, is men in Arosa Lenzerheide direct begonnen met de bouw. De 6-persoons stoeltjeslift van Bartholet brengt je voortaan een stuk sneller en comfortabeler richting de top van de Brüggerhorn (2447 m). In de nieuwe situatie doe je er nog maar vijf minuten over, om de heerlijke Panorama-piste te bereiken, in plaats van ruim 12 minuten. Er komen 42 (Porsche Design) stoeltjes aan de liftkabel te hangen, die zijn voorzien van weerkap, verwarming en kinderbeveiliging.

50598 -  (4)
(Foto: © Arosa Lenzerheide)
(Foto: © Arosa Lenzerheide)

Bouw van Brüggerhorn stoeltjeslift is in volle gang

In april is men begonnen met het afbreken van de oude 2-persoons stoeltjeslift. Bij de aanleg van het dalstation wordt voor een vlakke ondergrond gezorgd, zodat er voortaan makkelijker kan worden ingestapt. De grond die hierbij wordt afgegraven, wordt gebruikt om de ‘Hansaloch’, een smalle strook op piste 10, te verbreden en te verbeteren.
De komst van de 6-persoons Brüggerhorn stoeltjeslift is niet zonder slag of stoot gegaan. Eerst moest er een conflict met de gemeenschap worden opgelost met betrekking tot een beschermd grondwatergebied. Er is voor gekozen om de bron bij het middenstation (2013 m) alleen nog in geval van nood te gebruiken en voortaan weer gebruik te maken van de bronnen bij Maran/Prätschli.

Cijfers & feiten van de nieuwe 6-persoons Brüggerhornbahn in Arosa

Bergstation: Brüggerhorn Lengte: 1337 m
Hoogte bergstation: 2447 m Hoogteverschil: 430 m
Snelheid: 5 m/sec. Tijd: ca. 05:00 min.
Stoeltjescapaciteit: 6-personen Capaciteit: 1600 pers./uur
Aantal stoeltjes: 42 Plaats: Arosa

11 miljoen CHF aan investeringen in Arosa-Lenzerheide

De aanleg van de Brüggerhorn stoeltjeslift is niet de enige vernieuwing die wordt doorgevoerd in het skigebied van Arosa-Lenzerheide. Ook de ‘Vettertraverse’ op piste nr. 15 wordt aangepakt. De dalafdaling Tschugga Ost die tot het dorpscentrum en het station reikt is de belangrijkse dalafdaling van het skigebied. In het onderste gedeelte van de piste zit een smalle, steile strook, de ‘Vettertraverse’, en deze is voor beginners en kinderen niet eenvoudig. Dit lastige gedeelte wordt verbreed en ook worden de kunstsneeuwinstallaties in dit gedeelte vernieuwd. Dit moet het einde betekenen van deze bottleneck en een betere doorstroom richting het dorp garanderen. In totaal wordt er deze zomer 11 miljoen CHF geïnvesteerd in Arosa-Lenzerheide.

50598 -  (5)
(Foto: © Arosa Lenzerheide)
(Foto: © Arosa Lenzerheide)

Meer informatie over Arosa-Lenzerheide

De pistes van Arosa en Lenzerheide zijn sinds 2013/2014 met elkaar verbonden. Hierdoor heb je de beschikking over meer dan 200 kilometer aan pistes. Het veelzijdige skigebied van Arosa Lenzerheide biedt afdalingen voor ieder niveau. Vanaf de Weisshorn (2653 m)) heb je een prachtig uitzicht op het omringende berglandschap en hiervandaan kun je via de bergkam naar de fijne Sattelhütte. Dit is een van de vele fijne berghutten waar het skigebied rijk aan is. Voor beginners en kinderen liggen er rond Tschüggen (2049 m) goede pistes om op te leren skiën. Wandelaars en langlaufers vinden rond Arosa ook perfecte mogelijkheden.


Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.