Skip to navigation Skip to main content

Nieuwe 6-persoons stoeltjeslift Großglocknerblick in Kals

50527 - Nieuwe 6-persoons stoeltjeslift Großglocknerblick in Kals (2)

In Kals am Grossglockner wordt deze zomer gewerkt aan de bouw van een nieuwe 6-persoons stoeltjeslift. De lift krijgt de naam Großglocknerblick en vertrekt vanuit de dorpskern Großdorf richting de top van de Blauspitze. Het bergstation komt in de buurt van bergrestaurant Glocknerblick te liggen, net onder het meer waar het water voor de kunstsneeuw in opgeslagen ligt. In november 2019 moet de nieuwe Großglocknerblick stoeltjeslift in Kals in gebruik genomen worden.

Lift van Großdorf naar Ganotzeck

Skigebied Großglockner Resort Kals-Matrei bestaat in feite uit twee gedeeltes. Het overgrote deel van de pistes ligt op de flanken de Cimaross (2621 m), maar er is ook nog een klein gebiedje op de Blauspitze (2575 m). Om de oversteek van de ene naar de andere zijde te maken, was je voorheen afhankelijk van de Gamslift. Door de aanleg van Großglocknerblickbahn stap je vanuit Kals am Großglockner-Großdorf voortaan in een comfortabele 6-persoons stoeltjeslift. Het bergstation staat gepland bij het Ganotzeck kerkje, net boven bergrestaurant Glocknerblick. De lift voldoet aan de modernste eisen en wordt voorzien van stoelverwarming en een weerkap. De kosten voor het project, dat ook bekendstond onder de naam Dorfbahn, bedragen 9 miljoen euro.

50527 -  (2)
(Foto: © GG Resort - Schultz Gruppe)
(Foto: © GG Resort - Schultz Gruppe)

Skipad van Gradonna Mountain Resort naar dalstation

In het kader van de bouwwerkzaamheden staat ook een skipad van het Gradonna Mountain Resort naar het dalstation in Großdorf gepland. Groen ligt voor een nieuwe piste door het Gornerwald kwam er helaas niet. Het idee was om met het skipad families en beginners te bedienen, terwijl gevorderde wintersporters de nieuwe piste zouden kunnen nemen. Geologisch gezien bleek het gebied te instabiel en hierdoor is er na een klacht van de milieucommissie besloten dat de piste er niet mag komen. Door de liftmaatschappij wordt hiertegen in beroep gegaan, met als argument dat zowel de gemeente als het toeristenbureau voor de nieuwe piste zijn.

Cijfers & feiten van de nieuwe 6-persoons Großglocknerblickbahn in Kals

Bergstation: Ganotzeck Lengte: 1414 m
Hoogte bergstation: 2074 m Hoogteverschil: 675 m
Snelheid: 6 m/sec. Tijd: ca. 03:57 min.
Stoeltjescapaciteit: 6-personen Capaciteit: 2400 pers./uur
Aantal stoeltjes: n.b. Plaats: Kals am Großglockner

Meer informatie over Großglockner Resort Kals-Matrei

Skigebied Großglockner Resort Kals-Matrei ligt in Osttirol, te midden van een prachtig berglandschap. Vanaf het uitzichtpunt bij de Adler Lounge op een hoogte van 2600 meter heb je een geweldig uitzicht op de Großglockner (3798 m). Het sneeuwzekere skigebied beschikt over iets meer dan 40 km aan pistes en is behoorlijk veelzijdig. Er zijn mooie dalafdalingen, een paar pittige zwarte skiroutes en direct bij Kals am Großglockner en bergstation Goldried in Matrei in Osttirol is een kinderland. Bovendien profiteren families hier van veel voordeel. Kids onder de 6 jaar skiën gratis, tot 18 jaar is er sprake van 50% korting op de skipas.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.