22 september 2013 door Miranda in 'Nieuws', Aankondigingen', Algemeen''

Winterberg

Winterberg is één van de populairste wintersportbestemmingen van Nederlanders. Dit komt natuurlijk niet alleen omdat het zo dichtbij Nederland ligt, maar ook omdat onze oosterburen de laatste jaren flink investeren in skiliften en sneeuwkanonnen. Ook dit jaar hebben ze weer 15 miljoen euro geïnvesteerd in het skigebied.

Winterberg is populair

Winterberg ligt op 3 uurtjes rijden vanaf Utrecht en veel Nederlanders gaan er graag een dag of weekend skiën. 10/15 jaar geleden was het altijd nog afwachten hoe het met de sneeuwcondities gesteld zou zijn, maar tegenwoordig is dat wel anders. Een groot leger aan sneeuwkanonnen zorgt voor een behoorlijk sneeuwzeker seizoen (mits de temperaturen laag genoeg zijn natuurlijk). En waar je vroeger vaak nog in langzame sleepliften stond, zit je nu steeds vaker in moderne stoeltjesliften.

Sneeuwkanonnen Winterberg

Sneeuwkanonnen zorgen voor een relatief lang en sneeuwzeker wintersportseizoen

Stoeltjeslift Postwiese

In Neuastenberg, waar tot op heden alleen sleepliften waren, wordt de eerste stoeltjeslift gebouwd. De 4-persoonslift zal vier middelzware en een nieuwe gemakkelijke piste ontsluiten. De wachttijden naar de hoger gelegen Postwiese zullen hiermee tot het verleden behoren. De lift heeft een capaciteit van 2.400 personen per uur. Bovendien is het natuurlijk een stuk relaxter om in een stoeltjeslift te zitten dan in een sleeplift te staan. Ook in Willingen wordt een nieuwe moderne 6-stoeltjeslift gebouwd.

Stoeltjesliften

Er komen steeds meer stoeltjesliften in Winterberg en omgeving

Moderne en hippe restaurants

Ook wordt er weer flink geïnvesteerd in sneeuwkanonnen. In Altastenberg kan deze winter 60% van de pistes kunstmatig besneeuwd worden. Ook is er geïnvesteerd in nieuwe pisteborden en zijn enkele hutten die voorheen simpel waren, omgetoverd tot moderne pisterestaurants, zoals de Brembergklause. Bij de bobsleebaan in Winterberg is een nieuw multifunctioneel centrum gebouwd met o.a. een restaurant.

Winterberg

Van maandag tot vrijdag is het een stuk rustiger dan in het weekend

Het zijn geen Alpen

Niet iedereen is even enthousiast over Winterberg. Veel gehoorde opmerkingen zijn: “De pistes zijn zo druk” en “Je bent zo weer beneden”. Wintersport in Winterberg is natuurlijk anders dan wintersport in de Alpen. Het is logisch dat de pistes korter zijn, aangezien de bergen niet zo hoog zijn. Toch krijg je er absoluut het wintersportgevoel te pakken en is het een perfecte plek om weer even in te komen of juist om te leren skiën. Wil je de drukte ontlopen, probeer dan doordeweeks te gaan en niet in het weekend.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen