1 oktober 2013 door Thijs in 'Stellingen''

De nieuwste wintersportmode

Onlangs schreef ik over de skitrends van het komende wintersportseizoen. Felle kleuren blijven nog altijd erg hip, en ook met camouflageprints en bloempatronen mag je gezien worden. Toch zie je op de piste dat lang niet iedereen zich kleedt naar de laatste mode. Mijn vader skiede tot voor kort in een strakke rode skibroek die Italiaanse skileraren zo’n 30 jaar geleden droegen. De foute skipakken en anoraks zijn zo ouderwets dat het bijna weer mode is. Hecht jij er belang aan om in de nieuwste kleding te skiën?

Opvallen op de piste

Alleen opvallen met je skitechniek is tegenwoordig al lang niet meer genoeg. We trekken massaal dierenpakken aan om de aandacht te trekken, plakken een hanenkam op onze helm of dragen een zogeheten helmmuts. Nog even en wintersport verandert in een veredeld carnaval terwijl het skiën van heerlijke afdalingen en genieten van het prachtige landschap voor mij toch echt prioriteit hebben. Daarbij draag ik graag functionele kleding die niet perse hoef te voldoen aan de laatste mode.

Functionaliteit

De functionaliteit van de kleding komt voor mij nog altijd op de eerste plaats. Ik vind het belangrijk dat de kleding mij warm en droog houdt en dat het goed ademt. Maar eerlijk is eerlijk, enige ijdelheid is mij niet vreemd. Met mijn grijze wintersportjas en -broek, die nog prima functioneren, ben ik niet bepaald een kleurrijk gezicht op de piste en daar mag best eens verandering in komen. Zal het er dit seizoen dan eindelijk van komen dat ik die felblauwe skibroek aanschaf? Uiteindelijk zwicht ook ik dus voor het modebeeld.

Nieuwe wintersportgaderobe

Ieder jaar een nieuwe wintersportgarderobe gaat mij echter een stapje te ver. Hoe vaak koop jij een nieuwe wintersportoutfit? Ga jij mee met de laatste mode en koop je vrijwel ieder jaar een nieuw skipak of daal je al jaren van de pistes af in dezelfde kleding? De ene wintersporter hecht er veel waarde aan om een hippe combinatie te dragen tijdens de après-ski de ander geeft hier helemaal niks om. Het zou ook saai zijn wanneer iedereen hetzelfde zou dragen op de piste!

Hoe modebewust ga jij de piste af? Geef een reactie op de stelling: ik ski altijd in de nieuwste wintersportmode

Een ouderwets skipak of de laatste wintersportmode?

Een ouderwets skipak of de laatste wintersportmode?

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.