Skip to navigation Skip to main content

Wanneer boek jij je wintersport?

4991 - Wanneer boek jij je wintersport? (1)
Wanneer boek jij je wintersport?

Nu de zomer echt op z'n eind loopt, begint het bij mij steeds meer te kriebelen. Ik heb zin in wintersport! Veel wintersporters die in het hoogseizoen op vakantie gaan, boeken vaak ver van tevoren. En dat is te begrijpen, die vakantieweken zij immers het snelst volgeboekt. Maar ook voor het laagseizoen kun je eigenlijk al prima nu boeken. Je kunt dan vaak gebruik maken van vroegboekkortingen en goede aanbiedingen. Het voordeel van op tijd boeken is dat je bovendien een hele lange periode van 'voorpret' hebt. Wanneer boek jij je wintersport?

Nog niet te laat voor de kerst of de voorjaarsvakantie?

Eigenlijk is het bizar dat je voor de hoogseizoenweken zo vroeg moet boeken, maar het is ook wel weer leuk. Je hebt immers hele lange 'voorpret' en kunt je al lekker verheugen op de wintersport. Hoewel ik binnenkort nog op zomervakantie ga, ben ik al aan het nadenken over de wintersportvakantie met de kerst. Gaan we nog dit jaar? Veel wintersporters hebben al geboekt voor december. En hoewel er natuurlijk nog genoeg mogelijkheden zijn, zijn er ook al accommodaties die gewoon volgeboekt zijn. Ervaring leert dat je met wachten alleen maar hogere prijzen te zien krijgt en minder aanbod. Tenzij je wat minder kritisch bent qua ligging van je accommodatie of het skigebied. Dan kan wachten op een goede aanbieding ook een optie zijn.

Je wintersport boeken maanden vantevoren

Vroegboekkortingen en aanbiedingen

De meeste reisorganisaties hebben hun aanbod voor komende winter al helemaal klaar en zitten klaar om jouw reis te boeken. Je kunt nu vaak profiteren van vroegboekkortingen of speciale aanbiedingen in de laagseizoenweken. Eerlijk is eerlijk, ik heb dat nog nooit gedaan voor een vakantie in bijvoorbeeld maart. Ik wacht altijd tot een paar weken, of soms zelfs een paar dagen voor vertrek. Handig? Ja, wel om te weten waar de meeste sneeuw ligt, maar het is altijd even zoeken op het laatst naar een leuke en betaalbare accommodatie. En ik mis natuurlijk die leuke voorpret.

Tips voor de beste aanbiedingen

Bergrestaurant op de piste in Fiss

En jij?

En jij? Heb jij je wintersportvakantie(s) voor de komende winter al geboekt? Waar ga je heen? Of wacht je op een last-minute?

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.