Skip to navigation Skip to main content

Winter-zomer vergelijkingen deel II

4974 - Winter-zomer vergelijkingen deel II (1)

Hoe zien die bergen er nou eigenlijk in de zomer uit? Ik vraag het mij maar al te vaak af wanneer ik in een besneeuwde wereld op de ski's sta. Ik zou graag eens een kijkje nemen in een skigebied wanneer de alpenweiden niet bedolven liggen onder de sneeuw maar worden bewoond door koeien. Herken je de pistes of ken je deze compleet andere wereld opeens niet meer terug? Omdat ik het deze zomer helaas niet met eigen ogen kon zien hebben we op Snowplaza een fotoreeks gezet van zomer en winter vergelijkingen in diverse skigebieden.

Lech tijdens de twee seizoenen

Het is de blikvanger van Lech am Arlberg, de 2580 meter hoge Omeshorn. Wanneer je door het pittoreske plaatsje wandelt valt deze hoge top niet te missen. Waar in de winter de skiërs naar beneden komen liggen nu de koeien te genieten van de zon. Vanaf komend seizoen zijn de pistes van Lech verbonden met die van [IL:ATVORA12] waardoor een skigebied ontstaat met 190 kilometer aan pistes en 47 liften. Hiermee is het in één klap het grootste skigebied van Vorarlberg geworden. De nieuwe Auenfeldjet maakt het allemaal mogelijk. Voor het zover is blijven de alpenweiden het domein van deze twee koeien.

De Dom van Saas-Fee

Op de 4500 meter hoge Dom van Saas-Fee ligt zowel in de zomer als winter sneeuw. Toch zijn de verschillen vanaf de Kreuzboden duidelijk te zien. In de winter vormt de Kreuzboden, die omgeven is door 18 vierduizenders het startpunt van diverse pistes. Nu zijn het bergbeklimmers, wandelaars en mountainbikers die hier aan hun sportieve avontuur beginnen. Kun je de aanblik van sneeuw echt niet weerstaan dan heb je op de gletsjer van Saas-Fee de mogelijkheid om te skiën.

Thüringer Wald in winter en zomer

Op de onderstaande foto zie je het groene (of witte) hart van Duitsland. Oberhof ligt middenin het Thüringer Wald en is een populaire wintersportbestemming. Voor wie de wintersportplaatsen in Beieren te ver rijden vindt, vormt Oberhof een uitstekend alternatief. Door de omgeving kun je prachtig wandelen en langaufen, voor skiërs ligt er in de buurt van het gemoedelijke dorp een klein skigebiedje. Meer liften en pistes vind je in het nabijgelegen skigebied Skiarena Silbersattel Steinach.

Een blik op de beroemde Eiger en Mönch

Herken je de twee toppen op de achtergrond? Deze bergen zijn wereldberoemd en trekken jaarlijks meer dan 700.000 toeristen. De Jungfraubahn slingert zich een weg door de Eiger en Mönch op weg naar het hoogste station van Europa op de top van de Jungfraujoch. Het is overbodig om te vertellen dat je op 3454 meter hoogte een adembenemend uitzicht hebt op de omringende bergen. Op de flanken van deze berg kronkelen in de winter diverse skipistes naar beneden en tijdens de zomermaanden beoefenen bergsporters hier hun hobby.

De zendmast op de Hauser Kaibling

De zendmast op de top van de Hauser Kaibling in het skigebied Schladming-Dachstein valt niet te missen. Op een hoogte van bijna 2000 meter heb je een prachtig uitzicht op de Dachstein-Gletscher bij Ramsau. De Hauser Kaibling maakt deel uit van de 4-bergen-verbinding tussen de Planai, Hochwurzen en Reiteralm. Hier liggen in de winter bijna 200 kilometer aan pistes voor je klaar en langlaufers vinden hier ook een zeer uitgebreid aanbod aan loipes.

Meer zomer en winter vergelijkingen zien?

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.