17 juli 2013 door Miranda in 'Reisverslagen''

Ischgl in de zomer

Ischgl is zonder twijfel de meest bruisende wintersportplaats van Oostenrijk. De slogan luidt er niet voor niets: “Relax if you can...”. Het is er 24/7 feest in de winter én je kunt er geweldig skiën. Maar heb je er wel eens over nagedacht hoe het hier in de zomer is? En wat je er dan kan doen? Snowplaza nam een kijkje in het zomerse en warme Ischgl.

Rustig

Het is begin juli en wat is het heerlijk rustig in Ischgl! Voor de Kuhstall waar het in de winter ieder dag feest is, staan nu 4 motoren. Door de winkelstraat wandelen een handje vol vakantiegangers, veelal families met kinderen. Ook zie je enkele mountainbikers door de straten fietsen. Op de terrasjes is het goed toeven, maar ook hier zit het alles behalve stampvol. Het is redelijk stil, maar absoluut niet ongezellig. Maar wat kun je hier doen in de zomer?

Kaas maken in de Alpen

Het leven op de Alpenweiden

Al snel wordt duidelijk dat er ook in de zomer van alles mogelijk is in en rondom Ischgl. Zo nemen we de lift in Kappl omhoog om daar een stukje te wandelen naar de Alpe Dias. Hier kun je tevens de tentoonstelling “Alpine Life” bezoeken, waar je alles te weten komt over het leven op de Alpenweiden, de melk- en kaasproductie. Ik moet eerlijk bekennen dat ik als cultuurbarbaar de filmpjes heb overslagen, maar de mogelijkheid om diverse specialiteiten te proeven laat ik niet aan me voorbij gaan. Ook is het leuk om te zien hoe de specialiteiten gemaakt worden volgens traditioneel recept.

Sterrengerechten in berghutten

Meer in mijn straatje past het concept “Culinaire Jacobsweg”. In 4 verschillende hutten in het Paznauntal worden de hele zomer gerechten geserveerd van internationale sterrenchefs. 7 juli was de aftrap van dit culinaire project en werd er in de Jamtalhütte in Galtür een presentatie gegeven van alle chefs en hun gerechten. Ons land is hierbij ook vertegendwoordigd. Chefkok Rik Jansma van sterrenrestaurant Basiliek in Harderwijk serveert in de Jamtalhütte een Paznauner lam met knoflook/aardappelpuree en tuinboontjes, erg lekker! Ook de gerechten van de andere chefs zijn de moeite waard. Zo kun je een mooie wandeling of mountainbiketocht combineren met een lunch op sterrenniveau in een berghut. Wat mij betreft een prima combinatie. Klik hier voor meer informtie over de culinaire Jacobsweg >>

Culinaire Jacobsweg

De Jamtalhütte in Galtür en rechts het gerecht van de Italiaanse sterrenchef: Ravioli met paddestoelen

Met de mountain- of e-bike de berg op

We gaan ook 2 dagen fietsen. De eerste dag geheel op eigen kracht met een mountainbike. Hiervoor zijn volop mogelijkheden in Ischgl en omgeving. Van gemakkelijke tot moeilijke routes. Ook kun je ervoor kiezen een stuk van de klim te overbruggen met een lift. Wij biken de route naar de Jamtalhütte, ongeveer 20 km heen en terug en zo’n 600 hoogtemeters. Behalve het laatste stuk – dat behoorlijk steil is – is deze tocht goed te doen en technisch niet moeilijk. Geen zin om zelf te fietsen? Dan kun je ook kiezen voor een e-bike. Deze zijn er zowel als city- als mountainbikemodel en helpen je een handje met de klim omhoog. Eerlijk gezegd gaat mijn voorkeur toch meer uit naar de “gewone” fiets zonder electromotor, maar daarover zijn de meningen in ons groepje verdeeld.

Mountainbiken in Ischgl

Op de mountainbike in het Jamtal

De Silvretta Hochalpenstrasse op de motor

In Ischgl is het High Bike Testcenter waar je gedurende de zomer de nieuwste motoren en volledige uitrusting kunt huren tegen een vriendelijk tarief. Ik stap op een hagelnieuwe stoere Triumph Street Triple voor een prachtige rit door de bergen. We passeren de wintersportplaatsen St. Anton am Arlberg, St. Christof, Stuben, Klösterle am Arlberg en Dalaas-Wald en via het Montafon rijden we naar de Silvretta Hochalpenstrasse. Maar liefst 34 haarspeldbochten staan me hier te wachten. Het is flink sturen, maar na een paar bochten gaat het steeds beter. De weg naar beneden is een stuk minder bochtig en via Galtür bereiken we 2 uur later Ischgl weer. Wat een prachtige tocht! Klik hier voor meer informtie over het High Bike Testcenter >>

Silvretta Hochalpenstrasse

Na 34 haarspeldbochten sta je op ruim 2.000 meter hoogte

Waar is het feestje?

Er is dus van alles te doen in Ischgl in de zomer. Wandelen, fietsen, motorrijden of gewoon lekker relaxen. De omgeving is prachtig en zo anders dan in de winter. Maar, de stampende après-ski en de vele feesten die hier in de winter plaatsvinden, vind je niet in de zomer. Of we dat gemist hebben? Nee hoor, het was prima zo. We komen wel terug, eind november, als Nickelback het nieuwe winterseizoen in zal luiden!

Klik hier voor meer informtie over de zomer in Ischgl >>

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen