24 juli 2013 door Nicky in 'Algemeen''

De winter heeft dit jaar nog nooit zo ver weg geleken als de afgelopen week. De temperaturen gaan op sommige plekken in Nederland al richting de 30 graden en de stranden worden weer drukbezocht. Het laatste waar je nu aan denkt is skiën of snowboarden, je wilt veel liever lekker bruin worden in het zonnetje en lekker zwemmen. Maar wat nou als het allebei kan?

Dat kan!

Er zijn in Europa verschillende gebieden waar je in de zomer op de gletsjers terecht kunt om te skiën en te snowboarden. Enkele voorbeelden hiervan zijn Les Deux Alpes, Hintertux, Tignes en Saas-Fee. Je kunt in deze gebieden vanaf ’s ochtends vroeg terecht in de gondels die je naar de hoogste plekken van het gebied brengen. Na de middag wordt het vaak zo warm dat de pistes beginnen te smelten en al vroeg weer sluiten. ’s Nachts wordt het op de gletsjers echter weer koud genoeg om de pistes de volgende ochtend in perfecte condities aan te treffen.

Wat is er te doen als de gletsjers dicht gaan?

In bergdorpen kan je minstens net zoveel doen als in een kustplaats in de zomer! Zodra je in de gondel terug naar het dalstation zit verandert de wereld van een wintersportgebied in een echte zomerbestemming. Je kunt ’s middags leuke activiteiten ondernemen zoals mountainbiken, wandelen, golfen, zwemmen in een zwembad of watersporten op een bergmeer of -rivier. Ook kan je soms op de pistes of in het dorp lekker BBQ’en. Daarnaast is het nachtleven is zeer levendig. De dorpen zitten vol wintersporters, dus ondanks het lekkere weer is de wintersportsfeer nog steeds aanwezig!

Wie gaan er zomerskiën?

Behalve professionele skiërs en snowboarders die ’s zomers op de gletsjers trainen kunnen ook recreatieve wintersporters in de zomer terecht op de pistes. Door heel Europa worden zogenaamde Summer Camps voor jongeren georganiseerd. Dit zijn vaak busreizen voor jongeren die willen leren freestylen, of hun skills in het park willen verbeteren. Er zijn dus veel verschillende groepen te vinden in de bergdorpen. Je kunt ook op de pistes naast het funpark werken aan je slalom- of carvetechniek, dus iedereen kan op de gletsjer terecht. De gletsjers zijn elk jaar gevuld met een mix van verschillende nationaliteiten, leeftijden en soorten wintersporters.

Sfeerimpressie van Les 2 Alpes in de zomer

Hieronder nog enkele bekende zomer-skigebieden in Europa:

Frankrijk

Oostenrijk

Zwitserland

Ben jij van plan deze zomer een gletsjer te bezoeken? Laat ons weten waar je heen gaat!

door Koen op 26 juli

Lijkt me wel wat. Ik zit nu ook de halve zomervakantie in Snow Planet, zou wel vet zijn om dan naar Les Deux Alps ofzo te gaan. Maar ja, geld he...Laat een reactie achter

Na een paar jaar op de ski’s stapte Nicky over op het snowboard, dat vond hij veel cooler. Voor hem is de berg één grote speeltuin. Hij heeft dan ook enorm genoten van een heel seizoen in de bergen.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen