7 augustus 2013 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

Freeriden in Chili

Je kunt in de zomer gaan skiën op een skibaan of op een gletsjer in de Alpen. Heerlijk om toch nog even dat echte wintersportgevoel te krijgen. Zomerskiën in Zuid-Amerika is natuurlijk ook een optie! Wanneer de alpenweiden in bloei staan kun je onder andere in Chili en Argentinië nog uitstekend skiën. Van halverwege juni tot begin oktober is het wintersportseizoen hier in volle gang. Een compleet andere wintersportcultuur, maar prachtige pistes en uitstekende sneeuwcondities. Snowplaza heeft vijf wintersportgebieden in Zuid-Amerika op een rijtje gezet.

Cerro Catedral, Argentinië

Cerro Catedral is een van de grootste skigebieden van Argentinië en beschikt over ruim 120 kilometer aan pistes. Het skigebied ligt op zo’n 20 kilometer afstand van de stad San Carlos de Bariloche wat over een internationaal vliegveld beschikt. Een goede verbinding is dus verzekerd! De 38 liften brengen je tot een maximale hoogte van 2139 meter. Het piste-aanbod is divers waardoor zowel beginners als gevorderden hier goed uit de voeten kunnen. Wanneer de sneeuwkwaliteit optimaal is komen ook off-piste skiërs hier volledig aan hun trekken. Skiën in Zuid-Amerika is een ervaring op zich, en dat heb je pas echt goed door wanneer je geniet van het prachtige uitzicht op het meer van Nahuel Huapi. Ook worden hier gedurende het seizoen diverse events georganiseerd.

Klik hier voor meer informatie over Cerro Catedral >>

Las Leñas, Argentinië

Las Leñas ligt ter hoogte van Buenos Aires alleen dan vlakbij de Chileense grens. Het Andesgebergte biedt prima voorwaarden voor de diverse skigebieden. De winters zijn sneeuwzeker en het gebergte behoorlijk hoog. In Las Leñas reiken de pistes tot een hoogte van maar liefst 3430 meter. Skiën is in Argentinie de laatste jaren steeds populairder geworden wat je ook terugziet in de gebieden. Er wordt flink geïnvesteerd in voorzieningen en liften, de nieuwe Minerva lift is hier een voorbeeld van. In Las Leñas worden de pistes niet aangeduid met cijfers maar met de namen van planeten: Jupiter, Apollo, Urano. In totaal beschikt het skigebied over 27 afwisselende afdalingen, de langste daarvan is 7 kilometer.

Klik hier voor meer informatie over Las Leñas >>

Wintersport in Las Leñas, Argentinië

Valle Nevado, Chili

Valle Nevado is een jong skistation ten westen van de Chileense hoofdstad Santiago. Aan het einde van de jaren ’80 werden er plannen gemaakt om een nieuwe bergresort te openen. Valle Nevado werd geïnspireerd door het Franse Les Arcs en in 1988 kwamen hier de eerste wintersporters. Sindsdien is het hard gegaan met deze levendige bestemming. Jaar na jaar zijn er meer liften en voorzieningen bijgekomen wat heeft uitgemond in een skigebied met meer dan 100 kilometer aan pistes. Je kunt hier skiën tot op grote hoogte (3670 m) en het Valle Nevado claimt maar liefst dat 80% van de dagen zonnig zijn. Dat Valle Nevado een trendy oord is wordt ook goed duidelijk door de mogelijkheid om te heliskiën, het uitdagende funpark en de vele mogelijkheden na het skiën.

Klik hier voor meer informatie over Valle Nevado >>

Wintersport in Valle Nevado, Chili

Portillo, Chili

Portillo ligt op een hoogte van 2880 meter en is een van de oudste wintersportbestemmingen van Zuid-Amerika. In 1949 openden hier de eerste skiliften en tegenwoordig beschikt het skigebied over 45 kilometer pistes en 14 liften. In tegenstelling tot de Europese skidorpen beschikt Portillo niet over een dorpscentrum. Het dorp bestaat slecht uit een hotel maar het voordeel hiervan is dat het altijd rustig is op de piste. Wachttijden bij de liften komen hier absoluut niet voor. Portillo is ook een populaire bestemming onder wedstrijd skiërs die in de zomer goede mogelijkheden zoeken om te trainen. Het is alweer enige jaren geleden, maar in 1966 hebben op de pistes van Portillo de wereldkampioenschappen alpineskiën plaatsgevonden.

Klik hier voor meer informatie over Portillo >>

Wintersport in Portillo, Chili

El Colorado, Chili

Het skigebied van El Colorado is goed te bereiken dankzij de ligging op zo’n 40 kilometer van Santiago. De pistes reiken tot een maximale hoogte van 3333 meter en zijn ook prima te doen voor beginners. Uitdaging moet je in El Colorado zoeken in de vorm van off-piste, het funpark en de slalomafdalingen. Het pisteaanbod is niet al te groot maar dat is geen enkel probleem tijdens je wintersport in Zuid-Amerika. De ervaring om aan de andere kant van de wereld op je ski’s te staan is eigenlijk al genoeg!

Klik hier voor meer informatie over El Colorado >>

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen