26 juni 2013 door Nicky in 'Aankondigingen''

De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht ontstaan voor het behouden van de natuur en verantwoordelijk omgaan met het milieu. ‘Respect the Mountains’ is een organisatie die zich inzet om een bijdrage te leveren aan schone bergen. Elk jaar organiseren zij in vijf verschillende landen het evenement Envirotrek. Dit is een wedstrijd waarbij afval verzamelen centraal staat. Ook jij kan je steentje bijdragen aan een schonere natuur, Envirotrek wordt dit jaar namelijk ook georganiseerd in de Schoorlse duinen.

Waarom Envirotrek?

Elk jaar hebben de Alpen 100 miljoen bezoekers, waarvan een groot deel zijn sporen achterlaat in de vorm van afval. Envirotrek speelt hier op een leuke manier op in, zij organiseren namelijk een wedstrijd afval verzamelen, waarbij leuke prijzen worden verdeeld. Op 30 juni kan jij ook helpen, door mee te doen aan de Nederlandse variant van Envirotrek in Schoorl. Uitgerust met een vuilniszak en een grijper gaat iedereen op jacht naar een zo groot mogelijke hoeveelheid afval. Aan het einde van de middag worden leuke prijzen uitgereikt, zoals voor ‘meest origineel gevonden afval’.

Hoe ziet de dag eruit?

Het evenement vindt plaats op 30 juni, en begint om 09:30 uur. Tot ongeveer 12:30 wordt er in teams afval verzameld, waarna er een barbecue klaarstaat voor alle deelnemers. De rest van de middag kan je meedoen aan de leuke activiteiten, zoals zeekajakken, mountainbiken en kickbiken (een soort grote step). Schoonmaakmaterialen worden geregeld door de organisatie. De dag is rond 16:00 uur afgelopen.

Kosten

Om de kosten te dekken kost registratie €10,- per persoon. In ruil hiervoor krijg je een BBQ, een Envirotrek t-shirt en verschillende activiteiten.

De aanmeldingen gaan hard en er is maar een beperkte hoeveelheid plekken. Schrijf je daarom snel in als je mee wilt doen.

Wil jij je op een leuke manier inzetten voor een schonere natuur? Schrijf je dan nu in!

ENVIROTREK CLEAN UP SERIES 2013:

Hieronder het overzicht van alle Envirotrek-evenementen
16-6 Peak District, Engeland
23-6 Lake District, Engeland
30-6 Schoorl, Nederland
06-7 Eifel, Duitsland
09-7 Mayrhofen-Hippach, Oostenrijk
20-7 Garmisch-Partenkirchen, Duitsland
24-7 Samoëns, Frankrijk
27-7 Schwarzwald, Duitsland

door Jeroen op 27 juni

Heel goed initiatief. Ik erger me altijd enorm als ik mensen bv. een peuk uit de lift zie gooien of een snoeppapiertje. Maar als je er dan wat van zegt is wordt het helaas niet altijd goed ontvangen.door Manon op 27 juni

Laten we de bergen, en onze eigen duinen, schoon houden met z'n allen! Dan kunnen we er nog lang van genieten!door Erik op 3 juli

Heb begrepen dat de opkomst goed was in Schoorl en dat er iets van 80/100 zakken vuilnis uit de duinen is gehaald. Wie laat dt daar toch allemaal achter, niet te geloven. Kun je nagaan wat er nog meer in de rest van NL ligt!Na een paar jaar op de ski’s stapte Nicky over op het snowboard, dat vond hij veel cooler. Voor hem is de berg één grote speeltuin. Hij heeft dan ook enorm genoten van een heel seizoen in de bergen.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen