19 juni 2013 door Thijs in 'Materiaal''

Snowboardshop Revert

Revert is al jaren een begrip in de Nederlandse snowboardwereld. Al sinds 1995 kun je bij deze gezellige shop in de Haarlemse Kleine Houtstraat terecht voor alle benodigdheden voor een goede snowboardtrip, zoals snowboards, snowboard boots, en snowboardkleding. Daarnaast ondersteunt Revert Nederlandse snowboardtoppers als Thijs Ottens, Jesse Augustinus en Joris Ouwerkerk.

Alles voor freeriders

Vanaf komend winterseizoen gaat Revert zich nog meer richten op freeriders. En dan hebben we het niet alleen over mensen die wel eens een stukje poeder naast de piste of onder de lift meepakken, maar ook over rijders die een serieuze trip willen maken naar bijvoorbeeld Alaska of Kamtsjatka. Wie het ooit heeft ervaren, weet dat er bijna niets mooier is dan vette turns maken in de diepe verse sneeuw of de eerste sporen zetten op een mooie flank. Helaas dreigt in de backcountry altijd het gevaar van lawines en is het belangrijk je eigen veiligheid voorop te stellen. In de veiligheidshoek van Revert vind je vanaf dit seizoen daarom ABS Airbags. Deze rugzakken met ingebouwde airbag kunnen in geval van lawines echte lifesavers zijn, omdat ze je hoofd beschermen en zorgen dat je niet bedolven raakt onder de sneeuw. Mocht je onverhoopt toch onder de sneeuw terecht komen, dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk weer gevonden wordt. Lawinepiepers, scheppen en probes van merken als Pieps zijn daarom echte must-haves voor iedere freerider. Een ander onmisbaar item in de backcountry is een goede rugzak. Een goede rugzak vervoert niet alleen je eten en drinken, maar heeft ook een speciaal draagsysteem voor je board en ruimte voor al je off-piste gear. Revert heeft een groot aanbod Dakine rugzakken en Burton tassen.

Splitboards en goggles

Voor de mooiste afdalingen moet je vaak een flink stuk omhoog hiken door de diepe sneeuw. Om niet weg te zakken in de sneeuw, zijn ski’s onder je voeten geen overbodige luxe. Ski’s apart meenemen is een optie, maar sinds enige jaren zijn er ook splitboards op de markt. Dit zijn snowboards die uit twee delen bestaan: tijdens het hiken gebruik je de losse delen als loopski’s, voor de afdaling zet je het board weer in elkaar. De splitboard technologie is de afgelopen jaren flink verbeterd, waardoor deze boards nu net zo goed rijden als gewone snowboards. Specifieke bindingen voor splitboards, zoals Karakoram bindingen, zorgen dat je je board in een handomdraai in en uit elkaar kunt klikken, en leveren nog betere rijeigenschappen. Als je vette sprays gaat zetten in de maagdelijke poeder, is een goede snowboardbril essentieel voor een goed zicht en bescherming van je ogen. Revert kiest voor merken die zichzelf dubbel en dwars bewezen hebben op dit gebied, vandaar dat Oakley goggles en Electric goggles ruim vertegenwoordigd zijn in de winkel en online shop.

Tal van snowboards

Persoonlijk advies

Maar ook als je nog niet zo ervaren bent en advies wilt over welk snowboard het best bij je past, ben je bij Revert aan het juiste adres. De medewerkers van de winkel en webstore hebben zelf allemaal snowboardervaring en kunnen je dan ook alles vertellen over de verschillende soorten snowboards. Allereerst moet je nagaan welke stijl van snowboarden je het leukst vindt. Wil je gaan freestylen, freeriden of wil je juist keihard knallen op de piste? Als je dit eenmaal bepaald hebt, weet je over welke specifieke eigenschappen je board moet beschikken en welk board design het best bij je past. Deze ontwerpen van snowboards zijn de laatste jaren revolutionair veranderd.

Camber, rocker, banana, triple base, reverse camber

Camber, rocker, banana, triple base, reverse camber...

Camber, rocker, banana, triple base, reverse camber: soms zie je door de bomen het bos niet meer. Grofweg komt het er op neer dat de drukpunten van snowboards zijn verplaatst. Bij traditionele camber boards lagen deze altijd bij de nose en tail, maar revolutionaire ontwerpen als de Lib Tech Skate Banana keerden dit om en legden de druk juist tussen de voeten. Dit ontwerp zorgt voor lossere eigenschappen die vooral van pas komen bij freestylen en jibben. Het Triple Base Technology systeem van Bataleon snowboards verdeelt de base van het snowboard in de lengte in drie delen. Ook dit systeem zorgt voor speelse, catch-free rijeigenschappen. In sommige Burton snowboards wordt het traditionele camber ontwerp gecombineerd met rocker, waardoor je het beste krijgt van twee werelden. Op het gebied van bindingen hebben de ontwikkelingen de laatste jaren ook niet stilgestaan. Zo introduceerde het Nederlandse Switchback vorig seizoen bindingen zonder highback. Deze bindingen zijn niet als complete set te koop, maar kunnen zelf samengesteld worden uit de verschillende onderdelen.

Logo revert

Technische outerwear

Natuurlijk vind je bij Revert ook de meest technische outerwear om je tijdens je verblijf in de bergen warm en droog te houden. Of je nu houdt van de klassieke stijl van Burton snowboardjassen of de opvallende stijl van een merk als Volcom, alle snowboardkleding bij de Revert is winddicht, waterdicht en ademend, zodat je altijd comfortabel de berg afgaat.

Klik hier om naar de website van Revert te gaan >>

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.