Skip to navigation Skip to main content

De perfecte zomervakantie voor skiërs

4905 - De perfecte zomervakantie voor skiërs (1)

Eerst skiën en daarna naar het strand of liever andersom? Lekker op het strand liggen met een cocktail in je hand genietend van de zon en later op de dag afdalen van de piste. Snowplaza zet drie alternatieve skigebieden in de buurt van het strand op een rijtje. Skiën, zwemmen, snowboarden en surfen tijdens één vakantie, dat klinkt toch perfect! Je kunt de strandfeestjes afwisselen met een heuse après-ski party bovenop de berg. Dit zijn bestemmingen voor degenen die niet kunnen kiezen tussen zon, zee, strand en een mooi skigebied.

Bestemming 1: Gran Canaria

Skiën of snowboarden in de duinen van Gran Canaria is leuker dan je denkt. Het zogeheten sandboarding kost ongeveer € 40,- euro inclusief vervoer, uitrusting en instructeur. Het nadeel van sandboarding is dat er geen liften zijn en je alles moet lopen. Gelukkig kun je na afloop een verfrissende duik nemen in de Atlantische oceaan.

Bestemming 2: Snowplanet

In Nederland is het natuurlijk ook prima mogelijk om de zomer te combineren met de sneeuw. Niet ver van het strand ligt bijvoorbeeld de indoor skibaan Snowplanet in Spaarnwoude. De indoorhal is 230 meter lang en heeft zelfs enkele obstakels voor freestylers. 20 kilometer verderop in Zandvoort kun je heerlijk aan het strand liggen of loungen bij een strandtent.

Bestemming 3: Hawaii

In Hawaii komt de droom van iedere strand-liefhebbende skiër uit! De vulkaan 'Mauna Kea’’ is 4200 meter hoog en je kunt er prima van afdalen op ski's. De berg heeft geen liften dus je moet een 4x4 auto huren om de berg op en af te rijden. Weinig mensen doen dit, dus de 5 meter dikke poedersneeuw is vaak helemaal ongerept. Het uitzicht op de top is ook zeker de moeite waard, je kunt helemaal rondom het eiland kijken. Als je even genoeg hebt van de sneeuw kun je naar het Hawaiiaanse strand om de spieren wat rust te geven.

Alternatieve plekken in Oostenrijk

Wie sandboarding in Gran Canaria maar niks vindt, skiën in een indoorhal te saai en Hawaii te ver vliegen, kan ook naar de Oostenrijkse Hintertuxer Gletsjer. Deze gletsjer ligt in het Ski Zillertal 3000 gebied en is het hele jaar geopend. Er is dan wel geen strand in de buurt maar zonnig is het in de zomermaanden zeker. Ook skiën op de Kitzsteinhorn Gletsjer bij Kaprun of de Ramsau-Dachstein gletsjer in Schladming is mogelijk tijdens de zomermaanden.

Waar ligt de meeste sneeuw?

Als je je abonneert op de

Winter Male Author 1

Over Jim

Op 9-jarige leeftijd stond Jim voor het eerst op een snowboard in de Zwitserse Jungfrau Region. Hij kreeg het kunstje al snel onder de knie. Jaarlijks gaat hij op pad met een grote groep, waarbij het iedere dag feest is.