30 mei 2013 door Nicky in 'Opmerkelijk''

Pak allemaal snel je ski’s uit de kast en bind de dakkoffer weer op je auto, want de pistes gaan weer open! Door de extreme sneeuwval de afgelopen weken, hebben verschillende skigebieden besloten om de liften weer te openen voor wintersporters. Voorlopig nog geen zomerwandelingen en fietsvakanties dus, maar gewoon in juni op de lange latten over witte bergen naar beneden.

Ongelooflijk veel sneeuw!

Het is moeilijk te geloven na alle ophef over Global Warming de afgelopen jaren, maar het is toch echt waar: In de Alpen en Pyreneeën is afgelopen maand ongelooflijk veel sneeuw gevallen. Zo veel, dat meerdere skigebieden hebben besloten om de pistes te heropenen. In de Alpen wordt verwacht dat er de komende 48 uur nog zo’n 15-20 cm verse sneeuw bij zal vallen, waar er in de Pyreneeën de komende 72 uur niet minder dan 80 cm tot één meter sneeuw wordt verwacht!

Ludieke actie

Het alombekende skigebied Verbier in Zwitserland heeft door de extreme omstandigheden via facebook een ludieke actie opgezet. Als er voor het weekend minstens 1000 ‘likes’ zouden zijn op hun Facebook-status (waarin werd gevraagd of het skigebied van het weekend open moest of niet), zou het skigebied de daad bij het woord voegen en aankomend weekend de liften weer laten draaien. Inmiddels zijn er na twee dagen meer dan 1800 mensen die op de ‘vind ik leuk’-knop hebben gedrukt, en zal Verbier dit weekend waarschijnlijk niet meer wit, maar zwart zien. Van de skiërs welteverstaan.

Het dal van Verbier

Andere gebieden

Behalve Verbier heeft ook Porte Puymorens besloten het gebied gedeeltijk open te gooien. Of andere skigebieden het voorbeeld van Verbier en Porte Puymorens zullen volgen is nog onduidelijk, maar als de weersomstandigheden zo zullen blijven is die mogelijkheid zeker niet uit te sluiten.

Weet jij of er nog meer skigebieden hun liften binnenkort zullen openen, of stap jij na het lezen van deze blog meteen in de auto naar Verbier? Laat dan een reactie achter!

Na een paar jaar op de ski’s stapte Nicky over op het snowboard, dat vond hij veel cooler. Voor hem is de berg één grote speeltuin. Hij heeft dan ook enorm genoten van een heel seizoen in de bergen.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen