24 mei 2013 door Nicky in 'Alpenweer''

Winter

Hoewel het winterseizoen in de meeste skigebieden alweer weken is afgesloten, lijkt het weer in de bergen zich hier weinig van aan te trekken. Waar normaal gesproken de bergwandelaars, mountainbikers en bergbeklimmers zich ondertussen in zomerkleding op de bergpaden zouden begeven, is er momenteel weinig sprake van zomerweer in de bergen. In het grootste gedeelte van de Alpen ligt nog steeds sneeuw op de berg en is het koud en nat in het dal.

Slechte weersvoorspelling

En als we de weerberichten mogen geloven zal het de komende tijd niet veel beter worden. De komende week blijft er in de meeste gebieden veel neerslag vallen en komt de temperatuur overdag op sommige plekken maar nauwelijks boven het vriespunt uit. Het is op dit moment niet aan te raden om de bergen in te gaan, aangezien de zomer in de bergen voorlopig nog even op zich laat wachten. Tenzij je je korte broek thuis laat en je ski’s ervoor in de plaats meeneemt, natuurlijk!

Kirchberg

Grauwe, grijze beelden uit Kirchberg (Oostenrijk)

Arosa

In Arosa (Zwitserland) overheerst de bewolking

Ischgl

In Ischgl verse sneeuw en mist

Les Arcs

In Les Arcs ligt ook nog steeds sneeuw, maar is het wel zonnig

Groen in Italië

In Italië begint het er wat beter uit te zien

Na een paar jaar op de ski’s stapte Nicky over op het snowboard, dat vond hij veel cooler. Voor hem is de berg één grote speeltuin. Hij heeft dan ook enorm genoten van een heel seizoen in de bergen.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen