Skip to navigation Skip to main content

Skileraar worden in Tirol

4853 - Skileraar worden in Tirol (1)

In de jaren 20 is de eerste skischool opgericht in Tirol. De belangrijkste skitechnieken, trends en impulsen komen hier sindsdien nog steeds vandaan en worden wereldwijd verspreid. Met meer dan 80 skigebieden, 250 skischolen en 7000 ski- en snowboardleraren is Tirol de meest uitgebreide, moderne en populaire wintersportregio van de Alpen. De ski- en snowboardleraren die hier werken, zijn zelfs één van de belangrijkste onderdelen voor het succes van het wintertoerisme in Oostenrijk geweest.

Van een skileraar wordt meer verwacht

Het beroep ski- en snowboardleraar wordt in Oostenrijk zeer hoog aangeschreven. De skischool staat tegenwoordig meer te boek als sneeuwsportschool aangezien er meer wordt verwacht dan alleen het bijbrengen van de ski- en snowboardbeginselen. Naast veilig en verantwoord leren skiën of boarden is het ook belangrijk dat de toerist een heerlijke vakantie beleeft en kennis maakt met ander sneeuwsporten. Skiles omvat tegenwoordig een compleet aanbod van van les- en begeleidingprogramma's op het gebied van freeriden, skitouren, freestyle en snowbiken. Zowel voor jeugd, volwassenen als mensen met een beperking. En wat is er nou leuker dan om mensen beter te leren skiën en daarnaast ook nog een onvergetelijke tijd te bezorgen met iets wat je zelf niets liever doet?

Van recreant tot professional

Maar hoe word je nou ski- of snowboardleraar in Tirol? Allereerst heb je natuurlijk een aantal weken ski- of snowboardervaring nodig. Hoeveel? Dit is afhankelijk van je sportieve vaardigheden en achtergronden. Verder moet je graag met mensen willen werken en that's it! Snowsports Nederland organiseert in samenwerking met de Tiroler skilehrerverband diverse opleidingsweken tot ski- en/of snowboardleraar.

Start je opleiding in Nederland

Een opleidingsweek duurt tien dagen en bestaat uit een praktijk en theorie gedeelte. Je eigen ski- en/of snowboardvaardigheden, didactisch vermogen, Duitse taal, materiaalkennis en EHBO-vaardigheden worden op de proef gesteld en geëxamineerd. Het is een hele drukke, gezellige en leerzame week die je helemaal voorbereid op een nieuw avontuur. Voor volgend winterseizoen haalt Snowsport Nederland een Oostenrijks opleidingsteam naar Nederland en bieden ze de mogelijkheid om de opleiding in twee delen te splitsen. Vijf dagen opleiding in Nederland en vijf dagen opleiding in de Oostenrijkse bergen, zo heb je een langere voorbereidingstijd en een minder intensief programma.

Baangarantie

Voor snowboardleraren biedt Snowsports baanbemiddeling bij één van de 250 sneeuwsportscholen in Tirol en voor skileraren bieden ze baangarantie bij één van de 250 sneeuwsportscholen in Tirol! Wil jij altijd al eens voor drie maanden in de bergen zijn? En van je grootste hobby je werk maken, van recreant tot professional? Dit is je kans!

Sportieve groeten van,
Niek aus Tirol

Niek woont in Sölden en werkt voor Snow Experience dat skisafari’s organiseert in de grote Oostenrijkse skigebieden. Hij houdt ons op de hoogte van zijn belevenissen op en naast de pistes van Tirol.

Winter Male Author 3

Over Niek

De afgelopen jaren is Niek veel onderweg geweest in de Pyreneeën en de Alpen. Voor zijn werk is hij onderweg in verschillende skigebieden in de Alpen. Op Snowplaza deelt hij zijn ervaringen en tips.