25 april 2013 door Miranda in 'Nieuws', Algemeen''

Wintersport Tirol

Tirol sluit het wintersportseizoen met een goed gevoel af. Deze Oostenrijkse regio heeft zelfs het beste wintersportseizoen ooit gedraaid. Ze realiseerden een groei in overnachtingen van ruim 5%. De Nederlandse markt vertoonde een lichte daling, terwijl er wel meer Belgen naar Tirol afreisden deze winter.

Gaan we nog wel?

Crisis. Bezuinigen. We moeten er allemaal aan geloven. Toch hoor ik maar weinig skifanaten in mijn omgeving die niet meer op wintersport gaan vanwege de crisis. We bezuinigen schijnbaar liever op andere dingen als boodschappen en kleding, dan op onze welverdiende wintersportvakantie. Maar we letten wel op de kleintjes. We gaan misschien wat goedkoper overnachten, letten op de uitgaven of we gaan wat korter op wintersport. Maar we gaan wel!

Groei van 5,4%

Eén van de populairste wintersportregio’s van de Alpen – Tirol – registreerde tussen november 2012 en maart 2013 circa 24,6 miljoen overnachtingen. Dit een groei van 5,4% ten opzichte van vorige jaar. De maand maart was een absolute topper ten opzichte van vorig winterseizoen met een stijging van 17,7%. Dat Pasen dit jaar zo vroeg (in maart) viel zal hier zeker aan hebben bijgedragen. Vorig jaar viel Pasen in april, dus het is aannemelijk dat deze maand iets minder positieve cijfers zal laten zien.

Wintersport in Tirol

Korter op wintersport

Het gemiddelde verblijf was het afgelopen wintersportseizoen 4,9 dagen. Tien jaar geleden was dit nog 5,4 dagen. Een duidelijke tendens dus naar kortere wintersportvakanties. Toch zijn wij Nederlanders minder afgereisd naar Tirol dit jaar. Er was een daling te zien van -3,5% in het aantal overnachtingen, terwijl onze zuiderburen een stijging realiseerden van 1,5%.

Topseizoen

Natuurlijk zeggen de cijfers van één regio niets over het algemene beeld van de wintersport in de Alpen, maar het is wel duidelijk dat de populairste regio van Oostenrijk met een tevreden gevoel terug kan kijken op een succesvolle en sneeuwrijke winter.

Wintersport Tirol

Bron: tourpress.nl

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.