13 april 2013 door Inge in 'Skigebieden onder de loep', Live vanuit de sneeuw', Reisverslagen''

Kaunertaler Gletscher

Nog één allerlaatste keer naar de sneeuw dit seizoen. Onze eindbestemming: de Kaunertaler Gletscher. Deze jongste gletsjer van Tirol belooft ons sneeuwzekerheid tot en met juni, geen wachtrijen bij de liften, brede gletsjerpistes en goede off-piste mogelijkheden. Wij gaan graag op onderzoek uit! Afgelopen woensdagavond zijn we met de auto vertrokken vanuit Nederland en inmiddels hebben we twee fantastische skidagen achter de rug. Vanuit het Kaunertal delen we graag onze bevindingen met jullie.

Relatief onbekende gletsjer

Met het aanhoudende winterweer en het uitblijven van de lente in Nederland is het toch wel heel aantrekkelijk om nog één keer naar de sneeuw te gaan. Bij de keuze voor onze bestemming komen we uit op het Kaunertal. Een relatief onbekend gletsjergebied in Oostenrijk op 900 kilometer vanaf Utrecht.

Kaunertaler Gletscher

Spectaculair uitzicht op ruim 3000 meter richting Italië en Zwitserland

Prachtige natuur

Vanaf Feichten, het bergdorp in het Kaunertal waar wij verblijven, is het een klein half uurtje rijden naar de gletsjer. Via een prachtige bergweg met talrijke bochten en relatief steile hellingen rijd je door een ongerept berglandschap naar een hoogte van 2150 meter. Onderweg word je getrakteerd op prachtige vergezichten. Vanaf de parkeerplaats brengt de stoeltjeslift ‘Ochsenalm’ ons naar 2750 meter hoogte. Vanaf daar hebben we een goed uitzicht over het gletsjerskigebied. Wow, wat is dit een prachtig natuurgebied! Bergtoppen bedekt met een wit laken van sneeuw, helderblauw gletsjerijs op de rotswanden en geen overvloed aan liften. Dit belooft veel goeds!

Geen wachtrijen bij de liften

Geen wachtrijen en fantastische pistecondities

Bij de stoeltjeslift hoeven we niet te wachten, we kunnen direct instappen. Maar komt dit wellicht omdat we iets later waren? Eenmaal boven komen we erachter dat dit niet het geval is. Dit is echt een rustig gebied! Geen wachtrijen bij de liften en heel weinig mensen op de piste. Soms heb je het gevoel dat je het hele gebied voor jezelf hebt. Een heerlijk gevoel! Zeker met deze pistecondities. Verse sneeuw, geen ijs en goed geprepareerd. Wat wil je nog meer? Wij knijpen stiekem in onze handjes. Half april skiën met deze sneeuwkwaliteit, daar worden wij heel blij van!

Skiën in alle weersomstandigheden

Skiën op een gletsjer betekent ook dat je te maken hebt met wisselende weersomstandigheden. Zo begonnen we gisteren in de mist, die vervolgens over ging in dichte bewolking, daarna klaarde het na de lunch volledig op en konden we genieten van een prachtig zonnig vergezicht. Vandaag was het nog extremer. Het ene moment scheen de zon door de wolken, het volgende moment hagelde het, daarna brak de zon door en de dag eindigde met sneeuw. Wat voor een heerlijk vers laagje poeder op de pistes zorgde. Maar zorg dus wel dat je goed voorbereid bent op wisselende weersomstandigheden wat je uitrusting betreft.

Wisselende weersomstandigheden

Zon, mist en sneeuw wisselen elkaar in rap tempo af

Spring Classics

Voor morgen wordt zon voorspeld. Fijn als we nog een zonnig laatste dagje in de poeder mee kunnen pakken! Ook wordt morgen het snowpark weer geopend voor de 'spring classics' met freestyle events, -wedstrijden en feesten. Wij zijn benieuwd!

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen