Skip to navigation Skip to main content

Zillertaler Super Skisafari

De Zillertaler Super Skisafari van Snow Experience is een compleet verzorgde reis waarin veel skiën en de mooiste skigebieden ontdekken centraal staan. Het skiën of snowboarden doe je in je eigen niveaugroepje en met de koffiepauze, lunch en après-ski kom je weer samen. Elke dag ski je een mooie en afwisselende route waarbij je het hele skigebied ontdekt, zonder dat je zelf ook maar even op de pistekaart hoeft te kijken. Na afloop van iedere tocht drink je nog een afsluitend biertje, schnapsie of wijntje in één van de meest gezelligste après-ski bars van het skigebied.

Feedback-runs in Mayrhofen

Lekker vroeg uit de veren aangezien we om 08:30 opgehaald worden door de taxi. Met onverwacht mooi weer kan de skisafari niet beter starten in het skigebied van Mayrhofen. Het sneeuwzekere skigebied beschikt over 159 kilometer aan pistes en staat bekend om de veelzijdige pistes en gezellige après-ski. Op de eerste dag maken we na de groepsindeling direct persoonlijke ´feedback-runs´, zodat de deelnemers vanaf dag één zo goed mogelijk met hun tips aan hun skitechniek kunnen werken. Na afloop dompelen we ons onder in de après ski van de Ice-bar.

Altijd online in Hochkrimml & Königsleiten

Op dag twee gaan we naar Hochkrimml en Königsleiten, een gebied dat onderdeel uitmaakt van de Zillertal Arena. Met 169 kilometer aan pistes, 37 skihutjes en bergrestaurants, 51 skiliften, 4 dorpen en 2 regio's, is dit qua omvang het grootste gebied van het Zillertal. In dit skigebied heb je tegenwoordig overal Wifi-Hotspots, even aanmelden en inloggen en je kunt overal je Facebook status actualiseren of een gave foto uploaden. In de ochtend skiën we op de rustige Gerlosplatte en bespreken we het 'carven' met een 'feedback-run'. Na het bakje koffie gaan we in de middag de Königsleitenspitze op om wat uitdagendere pistes te ontdekken. Na afloop drinken we een lekker biertje met een willy's bij de altijd gezellige Hannes' Alm. Een heerlijke dag!

De indrukwekkende Hintertuxer Gletscher

De Hintertuxer Gletscher (1500 - 3250 meter) is de enige gletscher in Oostenrijk waar je 365 dagen per jaar kunt skiën. Hoe snel het weer kan veranderen is wel duidelijk als je op een gletscher komt, van het ene op het andere moment zit je in de wolken en dan weer in de zon. En over het algemeen kan het hier ook flink waaien. Gelukkig hebben we het weerbericht goed besproken en zijn we voorbereid! We kunnen de gletscher ook van heel dichtbij bewonderen. Net een stukje naast de piste is een grote gletscherspleet zichtbaar, heel indrukwekkend! En dat geeft ook maar weer het gevaar aan van buiten de piste skiën op een gletscher. Je ziet ze niet altijd, maar ze zijn er wel! De afsluiting van deze skidag is in de altijd gezellige Hohenhaus Tenne.

Gezellige hutten in Hochzillertal & Hochfügen

Het Hochzillertal, dat helemaal aan het begin van het Zillertal ligt, is de bestemming van dag vier. Het is een zeer divers skigebied en heeft een paar heerlijke koffie- en bergrestaurantjes. Zo is de Kristalhütte altijd lekker verwarmd met een haardvuurtje en kun je bij de Wedelhütte ontzettend lekker eten. Uiteraard gaan we hier even langs! We hebben een route van Kaltenbach naar Hochfügen geskied en eindigen in de gezellige Gogola Alm. Het zicht is ons vandaag helaas grotendeels ontnomen door een dik wolkendek, maar desalniettemin hebben we nog flink wat kilometers afgelegd.

Eggalm 'der Himmel auf Bergen'

Het skigebied van de Eggalm, 'der Himmel auf Bergen', heeft 'slechts' 21 kilometer aan pistes. Voordeel hiervan is dat het een stuk rustiger is op de piste en de sneeuw van goede kwaliteit blijft. De Eggalm zit aangesloten bij het skigebied van Mayrhofen en is te bereiken via een geprepareerde skiroute. Wij stappen vandaag in Hippach op aangezien de wachttijden hier veel korter zijn ten opzichte van de Penkenbahn in Mayrhofen. Met de zwarte groep gaan we via de 'Harakiri', de steilste piste van Oostenrijk, naar de Rastkogel. Hier vind je het hoogste punt van het skigebied (2500 meter) vanwaar je een lange afdaling kunt maken terug naar de Eggalm. In de après-ski bij de Kleine Tenne vieren we de verjaardag van onze gids nog even. Wat een gezellige en mooie dag was het weer!

Verse sneeuw in Zell am Ziller & Gerlos

De laatste dag gaan we weer naar de Zillertal Arena. In Zell am Ziller zijn tegenwoordig twee gondels waarmee je snel het skigebied kunt betreden. Aan de kant van Zell am Ziller bevinden zich de meeste pistekilometers van de Zillertal Arena en vind je de meeste variatie. We worden op de laatste dag verwend met zo'n 20-30 centimeter verse sneeuw wat natuurlijk veel skiplezier geeft. Met een aantal groepsoefeningen en synchroon skiën sluiten we het skiprogramma af. En uiteraard mag après-ski op de laatste dag niet ontbreken. In de Cin-Cin bar in Gerlos genieten we na van deze fantastische 'snow experience'!

Klik hier voor meer informatie over Snow Experience en de Zillertaler Super Skisafari >>

Winter Male Author 3

Over Niek

De afgelopen jaren is Niek veel onderweg geweest in de Pyreneeën en de Alpen. Voor zijn werk is hij onderweg in verschillende skigebieden in de Alpen. Op Snowplaza deelt hij zijn ervaringen en tips.