Skip to navigation Skip to main content

Sfeervol design in Laax: rockresort

Eerlijk is eerlijk, als ik op wintersport ga staat skiën en snowboarden absoluut op nummer 1. Maar er zijn van die dingen die een wintersport net even dat beetje extra geven. Zoals lekker eten, een luxe wellnesscenter of gewoon een hele fijne accommodatie. En nu schrijf ik niet zo snel over mijn slaapplek in de Alpen, maar deze was zo bijzonder dat het wel een blogje waard is: het rockresort in Laax.

Topdesign

Oké waar zal ik beginnen? De prachtige eikenhouten deuren, de strakke designkeuken mét Alessi servies of de stortdouche met ingebouwde stoom? Onze mond valt bijna letterlijk open als we binnenkomen in het appartement van het rockresort in Laax. Superstrak design gecombineerd met warm hout; sfeervol en gezellig. En dan het uitzicht: we kijken direct op piste en liften door de enorme ramen. Die enorme ramen kunnen ook leuk zijn voor de buitenwereld, een tip: wel even de gordijnen dichtdoen als je hier gaat douchen in de ‘open’ badkamer;-). We voelen ons meteen thuis en deze omgeving zorgt ervoor dat het knopje in ons hoofd direct omslaat in de “relaxed-stand”.

De wellness? Nee hoor, 'gewoon' de badkamer...

Bouwen op de parkeerplaats

De skiliften van Laax liggen zo’n 2 km buiten het oorspronkelijke dorpje. Tot ruim 10 jaar geleden was rondom de dalstations weinig te beleven. Enkele hotels en appartementengebouwen, verder was er niets. De eigenaar van de liftmaatschappij – Reto Gurtner - is echter een man met een visie en sinds begin deze eeuw volgden de ontwikkelingen in Laax elkaar razendsnel op. Naast de exploitatie van de liften heeft zijn bedrijf inmiddels bijna heel Laax in handen; hotels, appartementengebouwen, winkels, (berg)restaurants en de skischool. In 2001 opende hij het Riders Palace – een budget accommodatie voor snowboarders – en in 2007 werd het rockresort gebouwd. De gebouwen van het rockresort zijn gebouwd op het terrein waar voorheen de parkeerplaats van de liften was.

De gebouwen staan aan de voet van de pistes en liften

Must-go voor interieur- en wintersportliefhebbers

Naast het geweldige design van de appartementen heeft dit complex nog een ander heel groot voordeel; het ligt direct aan de piste bij de liften. Je neemt de lift of trap naar het skidepot en vervolgens stap je zo de lift in. Onder de appartementen vind je winkels, restaurants en enkele bars. Hoewel elke faciliteit haar eigen identiteit heeft, zie je overal originele details en design. Laax is echt een must-go voor interieur- en wintersportliefhebbers. Ik raad je aan om álle winkels en (berg)restaurants te bezoeken. Je krijgt er genoeg inspiratie voor de inrichting van je komende 3 huizen.

Ook aan het licht is veel aandacht besteed

Relaxen op de loungebank

Wat hebben wij genoten in deze fijne appartementen van het rockresort! Als ik thuis zo’n douche zou hebben vrees ik dat ik de water- en energierekening niet meer zou kunnen betalen; je komt er bijna niet meer onderuit na een dagje skiën. Daarna relaxen op de loungebank en urenlang tafelen. Slapen in een kamer die volledig is bekleed met hout en een heel fijn (dek)bed met krakend witte lakens, zorgt ervoor dat je wel heel uitgerust opstaat de volgende morgen. Ik weet het, het begint bijna op reclame te lijken. Waren er dan echt geen nadelen? Jawel, het is iets duurder dan een gemiddeld wintersportappartement. En oh ja, ik vond de vloer niet zo mooi;-). Al met al was ik echt onder de indruk. Ik zou zeggen; denk in het vervolg twee keer na voor je weer een wintersport boekt in zo’n ongezellig Frans ski-in ski-out gebouw, het kan beter...

Als je hier niet tot rust komt

Ook een keertje slapen in het rockresort? Klik hier voor meer informatie >>

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.