20 maart 2013 door Jim in 'Wedstrijdsport', Aankondigingen', Algemeen''

ski slopetyle

De Europese winter X-games staan weer voor de deur. Van 20 t/m 22 maart zal de 4e editie van de Europese winter X-games wederom in Tignes plaatsvinden. Met meer dan 100 uitgenodigde atleten belooft het weer een spektakel te worden. Tijdens deze dagen zullen de atleten overuren maken op de slopes en pipes terwijl het door miljoenen mensen over de hele wereld live wordt gevolgd op televisie. In Nederland zijn de X-games te volgen via digitale tv of op een internet stream. Grijpt Louie Vito dit jaar eindelijk de winst op de Superpipe?

X-games 2012

Vorig jaar waren de X-games in Tignes al een groot succes met meer dan 60 miljoen kijkers over de hele wereld. Met een aantal bekende namen waaronder Shaun White, Bobby Brown en Louie Vito. Op een gigantische tribune konden de bezoekers de runs van de diverse riders prima bekijken. Als je geen plekje op de tribune kon bemachtigen, kon je altijd nog op één van de vele schermen kijken. Niemand wilde natuurlijk iets missen van dit vette event!

Programma 2013

Dit jaar beginnen de X-games op 20 maart met als eerste onderdeel de slopestyle voor mannen gevolgd door die van de vrouwen. Daarna wordt er gestreden om een plekje in de volgende ronde van de superpipe met als favoriet Louie Vito. Vito was vorig jaar 2e op de superpipe en hoopt dit jaar te winnen gezien de afwezigheid van zijn eeuwige rivaal Shaun White. De volgende dag gaan ze meteen door met de finale van de snowboard superpipe en de ski slopestyle. De laatste dag wordt afgesloten met de finale snowboard slopestyle voor mannen en vrouwen en de ski superpipe.

Ski Superpipe

Feesten in de sneeuw

Een editie van de X-games gaat niet voorbij zonder feest en entertainment. Daarom wordt er voor genoeg vermaak gezorgd in de pauzes en avonduren. Zo kun je woensdagavond naar de Blue Girl Club voor een avond vol live-muziek. Donderdag kun je verder feesten bij de Melting Pot met Dj’s als Robert de Long en Madeon. Verder word je nog de hele dag vermaakt met Skull Candy shows tussen de wedstrijden in en kun je handtekeningen halen van atleten bij de diverse stands.

Ski slopestyle

Voor meer informatie over de Winter X-games klik hier >>

X-games live volgen via je computer? Klik hier >>

Op 9-jarige leeftijd stond Jim voor het eerst op een snowboard in de Zwitserse Jungfrau Region. Hij kreeg het kunstje al snel onder de knie. Jaarlijks gaat hij op pad met een grote groep, waarbij het iedere dag feest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen