17 maart 2013 door Nicky in 'Reisverslagen''

“Elke zaterdag in maart van 18:00-02:00 uur; pistetoegang inclusief materiaal, onbeperkt dinerbuffet tot 22:00 uur en onbeperkt drinken inclusief bier en wijn voor €25,-.“ Toen ik deze zin twee weken geleden las op de site van het Alpincenter heb ik meteen m’n vrienden gewhatsappt; we gaan naar Bottrop jongens!

Het Alpincenter

Alpincenter Bottrop bestaat onder andere uit de langste indoor skihal ter wereld (640 meter), een adventure parcours, een rodelbaan, een paintball arena en een indoor skydiveruimte. Over de skihal zijn de meningen nogal verdeeld. Sommige mensen zijn zeer positief, terwijl anderen er geen goed woord voor over hebben. Tijd om zelf eens een oordeel te vellen.

Een lekker dealtje

Als ik de site even rustig bekijk, zie ik dat het Alpincenter nog een andere deal heeft, in combinatie met een nabijgelegen Van der Valk hotel. Hotelovernachting + dagpas voor €89,- p.p. Deze deal klinkt nog beter, aangezien het ons niet zo’n goed idee lijkt om na 02:00 nog terug te rijden naar Nederland na acht uur lang onbeperkt bier. Omdat we geen dagpas willen maar een avondpas, neem ik contact op met het Alpincenter om te vragen of we de pas kunnen omzetten. Na een week van resultaatloze mailtjes en telefoontjes, wordt ons uiteindelijk telefonisch toegezegd dat er door de €25,- deal een andere prijs gehanteerd zal worden. De avondpas kost €25,- en de overnachting €45,- per persoon. Nice, dat scheelt iedereen weer €20,-. Er wordt nog even gemeld dat we de betaling hiervan bij het hotel kunnen regelen op het moment van aankomst, omdat de reserveringspagina van het hotel niet schijnt te werken.

Op naar Bottrop

Zaterdagmiddag vertrekken we met z’n zevenen richting Bottrop, waar we iets voor 18:00 uur arriveren bij het hotel. We kunnen direct in onze kamers, en krijgen voor het Alpincenter een tegoedbon voor 7 all-in skipassen. Als we met de opmerking komen dat we met het Alpincenter hebben afgesproken dat we per persoon €70,- moesten betalen, is de reactie dat zij alleen het complete arrangement aanbieden en dat we de korting maar ter plekke bij het Alpincenter moeten regelen. Vervelend maar begrijpbaar, dan maar op naar het Alpincenter. We dumpen snel onze tassen in de hotelkamers en rijden door naar de skihal.

Bottropse logica

Na het ritje van 5 km komen we aan op onze bestemming, alwaar we onderaan de heuvel worden opgewacht door een dubieuze ‘parkeerwachter’ die ons €2,- per auto berekent om naar boven te rijden. Als we bij de balie staan en onze tegoedbon inleveren met de opmerking dat we nog €19,- p.p. moeten terugkrijgen, word ons na enig telefonisch overleg gemeld dat ze geen geld kunnen retourneren. Gelukkig word dit leed ruimschoots goedgemaakt door de troostende woorden van de kassière: “But if the skiticket is €25,- you only pay €65,- for the hotelroom, this is very cheap”. Oooh oké, dan is het goed. Top, bedankt hè!

Nu gaat het pas echt beginnen!

Overtuigd van de gedachte dat het totaal zinloos is om hier nog verder op in te gaan, lopen we naar de verhuurafdeling en de kleedruimte. Daar krijgt iedereen z’n ski’s of board, en we lopen met onze spullen richting de piste. Daar aangekomen ben ik toch wel positief verrast over het formaat van de piste. Het is een heel brede piste met genoeg ruimte om lekker bochtjes te kunnen maken. Daarnaast is het helemaal niet druk, wat in tegenstelling is met een van de veelgehoorde klachten. Wanneer we onze boards en ski’s vastmaken merken we allemaal wat op; het materiaal valt half uit elkaar van ellende! Welgeteld één afdaling later besluiten we in de lift (een lopende band die er bijna tien minuten over doet om je boven te krijgen en om de haverklap stilstaat) om eerst wat te gaan eten en onze eerste biertjes te nuttigen, aangezien er van hoogwaardige piste-acties toch weinig terechtkomt met deze spullen.

Het restaurant

Het restaurant bestaat uit een lopend buffet, een bar en twee verdiepingen eettafels, die in tegenstelling tot de piste wél helemaal volzaten. Enig wacht- en zoekwerk later lukt het ons toch om een tafeltje te bemachtigen. Het eten stelt niet zo heel veel voor en bestaat voornamelijk uit fastfood zoals patat, frikandellen en currywurst, maar dat mag geen enkele reden tot klagen zijn voor deze prijs.

Waar is m'n board nou?

Na het eten lopen we weer richting de piste, waar we allemaal verbaasd om ons heen kijken. Waar zijn onze boards nou gebleven? Alle boards zijn verdwenen en er staan andere voor in de plaats. Met een plank van 1.43m kan ik niet zoveel, dus besluit ik naar beneden te sleëen en daarna het board maar om te wisselen voor ski’s. Het is ten slotte alweer een paar jaar geleden dat ik heb geskied en skiën lijkt me eerlijk gezegd leuker dan de hele avond snowboarden op zo’n beroerde plank. Bij de verhuur aangekomen blijkt dat het €5,- kost om je spullen te wisselen. Verbaasd over deze regel betaal ik toch maar, en we lopen weer richting de piste. Nadat we een paar keer de piste af zijn geskied gaan we weer richting de bar. Een paar biertjes later ben ik weer op zoek naar m’n ski’s, als ik erachter kom dat ze wederom zijn verdwenen. Dan maar een willekeurig snowboard pakken en weer naar beneden sleëen, wat maakt het ook allemaal uit. Ik ben hier toch heengekomen voor het gratis bier en niet om te skiën. Even later merk ik op dat er constant personeel met een karretje op- en neerloopt om alle ongebruikte spullen terug te brengen naar de verhuur. Geen wonder dat m’n spullen steeds weg zijn.

Après-ski

Om 23:00 uur blijkt de piste dicht te gaan, en zijn we volledig aangewezen op de après –ski. Het is in het begin nog aardig druk, maar naarmate het wat later wordt neemt het aantal mensen snel af en blijft alleen de harde kern nog over. Hieronder vallen onder andere wij, en twee zwaar bezopen Duitse jongens (waarvan er één midden op straat ligt voor de ingang op het moment dat we terugrijden naar het hotel). Een paar biertjes en een paar après-ski klassiekertjes later blijkt het alweer 02:00 uur te zijn, en de tent gaat sluiten. Als we weer buiten staan kunnen we concluderen dat we ondanks alle Duitse fratsen toch wel een hele leuke avond hebben gehad.

Conclusie

Als je met een groep vrienden bent en voor €25,- een all-inclusive ski-arrangement regelt, heb je absoluut niks te klagen. Ondanks dat de kwaliteit van het materiaal ronduit slecht is, kun je je hier toch wel prima een avondje vermaken. Als je hier echter heen gaat met de gedachte om heel fanatiek te gaan skiën, kan je inderdaad wel een beetje bedrogen uitkomen. Toch vind ik het de €25,-(en voor ons zelfs €89,-) makkelijk waard. Het hotel was trouwens prima, en er zat zelfs een uitgebreid ontbijtbuffet bij inbegrepen. Helemaal goed.

Na een paar jaar op de ski’s stapte Nicky over op het snowboard, dat vond hij veel cooler. Voor hem is de berg één grote speeltuin. Hij heeft dan ook enorm genoten van een heel seizoen in de bergen.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen