Skip to navigation Skip to main content

Skiën en boarden tot ver in de lente

Heerlijk genieten van een drankje met de warme lentezon op je gezicht. Bij de laatste afdaling in de perfecte sneeuw had je door de warmte je jas om je middel gebonden. Kun je je dit voorstellen? Skiën en snowboarden in de lente is perfect voor wintersportliefhebbers die niet van de ijzige kou houden.

Sluit het wintersportseizoen in stijl af

De winter is officieel alweer bijna afgelopen, maar het wintersportseizoen nog zeker niet! Er zijn nog genoeg skigebieden waar volop geskied en gesnowboard kan worden tot ver in de lente. Tot eind april zijn de sneeuwomstandigheden nog meer dan goed in de hooggelegen gebieden van Frankrijk en de gletsjergebieden van Oostenrijk. Daarnaast worden er verschillende wintersport evenementen georganiseerd om optimaal te genieten van de laatste weken van het wintersportseizoen. Zo kun je ervoor kiezen om een week te gaan skiën, feesten en relaxen tijdens de Dutch Week 2013 in Val Thorens met je vrienden. Een ander evenement, ideaal als je met je kinderen nog een weekje weg wilt gaan in de meivakantie, is de Snow Fam Week 2013 in Tignes. Deze week staat vooral in het teken van wintersport en plezier voor jou en je kinderen. Zo is er zelfs gedacht aan kindvriendelijke après-ski en worden er verschillende activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Sneeuwzekere gebieden

Door de hoge ligging van de skigebieden in Frankrijk zijn de sneeuwcondities momenteel nog erg goed. In L'Alpe d'Huez ligt zelfs nog 375 centimeter sneeuw! Daarnaast ligt er in de skigebieden; Massif des Aravis, Les Trois Vallées, Le Grand Massif en Espace Killy ook nog rond de 300 centimeter aan sneeuw. Deze meters sneeuw maken wintersport in de lente wel erg aangenaam. Oostenrijk daarin tegen is wat minder sneeuwzeker, maar door de gletsjer gebieden en sneeuwkanonnen is het mogelijk om ook hier in de lente te gaan skiën of snowboarden. Zo kun je in de lente nog terecht in bijvoorbeeld Kaprun met de Kitzsteinhorn, in het Pitztal met de Pitztaler gletsjer of in Ski Zillertal 3000 met de Hintertuxer gletsjer. Je zult verstelt staan wanneer je met een heerlijke temperatuur in perfecte sneeuwomstandigheden van de berg af kunt gaan in één van deze skigebieden.

Van weekend tot week, ver weg of dichtbij

Bent je al op wintersport geweest eerder in het seizoen, maar blijft het stralende zonnetje in de witte bergen je aanstaren? Er is nog genoeg keus uit verschillende skigebieden in verschillende landen. Wanneer je graag nog even er tussenuit gaat kun je een weekendje skiën in het hooggelegen Frankrijk of in één van de gletsjergebieden van Oostenrijk. In deze landen kun je natuurlijk ook langer verblijven in bijvoorbeeld de week van de meivakantie of een lang weekend met Pasen.

Winter Male Author 1

Over Jim

Op 9-jarige leeftijd stond Jim voor het eerst op een snowboard in de Zwitserse Jungfrau Region. Hij kreeg het kunstje al snel onder de knie. Jaarlijks gaat hij op pad met een grote groep, waarbij het iedere dag feest is.