8 maart 2013 door Jim in 'Gadgets', Materiaal''

Oakley Airwave goggle

Oakley, één van de grootste sportbrillenfabrikanten heeft een gloed nieuwe goggle op de markt gezet. Zoals velen al weten kan je bij Oakley je brillen en goggles helemaal naar eigen idee ontwerpen. Maar hoe gaan ze nog een stapje verder? De Oakley Airwave combineert de nieuwste technologie met de topkwaliteit die we van ze gewend zijn.

Oakley's idee

Sinds de smartphones volop in omloop zijn, zijn er ook talloze applicaties beschikbaar voor op de piste. Maar om nou steeds je telefoon uit je zak te halen en je app daarop te gaan bedienen vond Oakley te veel werk. Vandaar dat ze met de Airwave op de markt zijn gekomen. Deze goggle heeft allerlei ingebouwde gadgets die gemakkelijk te bedienen zijn. Buiten dat zorgt Oakley er natuurlijk voor dat de goggle zelf ook goed in elkaar zit. Daarom heeft de goggle een HDO (high definition optics) lens die je met één handomdraai kan verwisselen. Deze lens is volledig bolvormig zodat je vanuit elke hoek perfect zicht hebt.

Oakley Aiwave functie

Wat doet de Airwave

De goggle heeft een kleine display ingebouwd waar je de gewenste informatie op kunt bekijken. Zo kun je kijken hoe snel je gaat met een ingebouwde GPS. Met behulp van een meegeleverd bedieningsarmband kun je heel simpel van functie wisselen. Met de goggle kun je ook zien hoe hoog je zit, in combinatie met de GPS is het zelfs mogelijk om te zien wat voor trucs je hebt gedaan. Via Bluetooth kan je de goggle verbinden met je smartphone. Door deze mogelijkheid kan je je telefoon bedienen via de armband van Oakley. Als je vrienden de Oakley app ook geïnstalleerd hebben, maar de bril niet hebben kun je alsnog via de goggle zien waar ze uithangen.

Oakley Aiwave functie

Voor de echte freerider

Deze bril is voor de gewone wintersporter misschien een beetje overbodige luxe, maar voor de freeriders is het echt een uitkomst. Midden op een afgelegen stuk off-piste ver weg van beschaving? Deze bril weet nog steeds welke kant je op moet, natuurlijk moet je het gebied wel een beetje kennen. Rotsen en keien zijn dingen waar je toch echt zelf rekening mee moet houden. De bril heeft ingebouwde plattegronden van de grootste wintersport gebieden zodat je die nooit ter plaatse hoeft te laden. Je moet er alleen wel wat voor over hebben, de goggle kost maar liefst € 599,00,-.

Klik hier om de goggle te bestellen >>

oakley airwave freeride

Op 9-jarige leeftijd stond Jim voor het eerst op een snowboard in de Zwitserse Jungfrau Region. Hij kreeg het kunstje al snel onder de knie. Jaarlijks gaat hij op pad met een grote groep, waarbij het iedere dag feest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen