Skip to navigation Skip to main content

Dutchweek Val Thorens 2013

Van 27 april tot 3 mei 2013 wordt Val Thorens weer overspoeld door Nederlanders. De jaarlijkse Dutchweek staat op het programma. Feesten met je gezicht in de zon en je voeten in de sneeuw, dat is waar de Dutchweek voor staat. Tijdens de laatste wintersportweek van het seizoen kleurt Val Thorens volledig oranje. Overdag ski of board je op de pistes van Les Trois Vallées en ’s avonds staan er vette feesten met bekende Nederlandse dj's op het programma. De laatste Koninginnedag vier je tijdens de Dutchweek in Val Thorens.

Samen met tienduizend andere Nederlanders

Dit jaar wordt alweer de 14e editie van Dutchweek gevierd. Wat begon als een klein feestje tijdens de laatste week van het skiseizoen, is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal bekend wintersportevenement van hoog niveau. Tijdens deze week vertoeven tienduizenden Nederlanders in het gezellige dorpje in de Franse Alpen om de Dutchweek mee te maken en te profiteren van de lage tarieven die aan het einde van het seizoen gelden. ’s Middags komt het feest op de gang bij de 360 Bar op de piste en ’s avonds zet het feest zich voort in Le Malaysia in het centrum van Val Thorens.

Hollandse glorie

Aan Val Thorens kleeft sowieso al een Hollands tintje en met de Dutchweek wordt daar alleen maar vervolg aan gegeven. Het begon allemaal met een klein spontaan feestje bij de 360 bar om het wintersportseizoen af te sluiten. Tegenwoordig vormt de 360 bar nog steeds het middelpunt van Dutchweek Festival. Het kan ook bijna niet anders dan dat deze gezellige partyspot op de piste gerund wordt door een Nederlander: Mike Maclennan. Maar er bevindt zich nog meer Hollands ondernemerschap in dit Franse dorpje. Chris van den Broek, ook wel bekend als dj Chris Rox, kent Dutchweek als geen ander. Hij is als dj en organisator sinds het begin betrokken bij Dutchweek Festival. Op de afsluitingsfeestjes draaien daarom ook dj’s die Chris persoonlijk kent uit het vak, zoals Sunnery James, Ryan Marciano en Afrojack.

Test het nieuwste materiaal

In het dorp valt tijdens de week van alles te beleven. Zo treden bijvoorbeeld bij bar Le Monde dagelijks live bands op en gaat het feesten in discotheek Le Malaysia tot diep in de nacht door. Door de hoge ligging van het skigebied ligt er tijdens deze laatste week nog voldoende sneeuw om je op de piste uit te leven. Extra leuk: dit jaar is er ook een testcentrum bij het festivalterrein. Hier kun je de allernieuwste wintersportmaterialen testen van topmerken. Zo kun je proefskiën op ski’s van Movement, Liberty en Dynastar, boards testen van Bataleon en Flow en is er de mogelijkheid om je eigen ski’s of snowboard gratis te laten waxen door S&S Repair. Verder zijn er accessoires van verschillende merken om uit te proberen, zoals rugbeschermers, helmen en goggles.

Les Trois Vallées

De Dutchweek wordt niet in zomaar een skigebied gehouden. Met ruim 600 kilometer pistes is Les Trois Vallées het grootste aaneengesloten skigebied van Europa. Over de sneeuwzekerheid hoef je je zelfs begin mei geen zorgen te maken. De pistes reiken tot een hoogte van 3200 meter en Val Thorens is gelegen op 2300 meter. Je kunt zowel een skipas voor het hele gebied nemen als alleen voor het deel van Val Thorens (150 km piste). Wegens de veelzijdigheid is het skigebied van Val Thorens geschikt voor ieder type skiër.

Aantrekkelijke arrangementen incl. skipas

Aangezien de Dutchweek aan het einde van het seizoen wordt gehouden kun je profiteren van aantrekkelijke kortingen. Alle aanbiedingen zijn inclusief een 6-daagse skipas en je hebt de keuze uit diverse accommodaties. De ene is net wat luxer dan de andere maar wat ze gemeen hebben is dat ze allemaal op loopafstand van de piste liggen. Je boekt al een wintersport naar de Dutchweek vanaf € 256,-.

Klik hier voor de aanbiedingen van de Dutchweek >>

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.