Skip to navigation Skip to main content

Videoweer: 20 centimeter verse sneeuw in Frankrijk

Gisteren hadden we in het zuidelijke deel van de Alpen al te maken met veel bewolking en in Frankrijk is zelfs enige verse sneeuw gevallen. De overige delen van het Alpengebied hadden ook te maken met bewolking maar hier bleef het droog. Nieuwe gebieden met neerslag trekken vandaag met name over de Zuidelijke Alpen, maar geleidelijk ook over delen van Zwitserland. Oostenrijk en Duitsland houden het grotendeels droog. De komende dagen zullen de verschillen tussen de noord- en zuidflank groot blijven met temperaturen die overal net iets te hoog zijn om de pistes in topconditie te houden.

Zachte temperaturen

Vandaag in de Franse Alpen veel bewolking en op sommige plaatsen een dik pak sneeuw. 20 centimeter verse sneeuw kan er zomaar vallen! Richting het noorden neemt de neerslagkans geleidelijk af. Ook in Zwitserland wat lichte sneeuwval en veel bewolking. Aan de noordzijde kan af en toe nog even de zon doorbreken. Temperaturen zijn aan de hoge kant, de sneeuwgrens ligt rond de 1700 tot 2000 meter. In de Italiaanse Alpen is het ook behoorlijk zacht. De neerslag die er valt, valt onder de 2000 meter in de vorm van regen of natte sneeuw. Aan Oostenrijk gaat de neerslag grotendeels voorbij, alleen in Karinthië kan wat lichte sneeuw vallen. Morgen zal er aan het weerbeeld niet veel veranderen, sneeuw in het zuiden en aan de noordflank droog en vaak zonnig weer. De temperaturen blijven aan de hoge kant.

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.