3 maart 2013 door Jim in 'Reisverslagen''

Almhof gerlosberg

Boven Zell am Ziller in Oostenrijk ligt het afgelegen kleine dorpje Gerlosberg. Bij velen onbekend, maar o zo mooi. het is eigenlijk een straat ongeveer 5 kilometer de berg op vanaf Zell am Ziller. Als je niet wist dat het een apart dorpje was zou je het niet eens kunnen vinden.

Op de Gerlosberg

Dit jaar vertoefden we met 26 personen in het Almhof appartement in Gerlosberg. Een prachtig uitzicht over het Zillertal vanaf ons balkon, en als we ’s morgens wakker worden staat het brood al klaar. Alle spullen kun je opslaan op de begane grond, ideaal want de bus stopt voor de deur. Het appartement beschikt over een gigantische keuken speciaal voor grote groepen. En voor de gezelligheid en het vermaak hebben ze ook nog een pooltafel en een tafelvoetbaltafel. Vermaak genoeg dus.

Het gemak van de berg

Met de bus ben je binnen 5 minuten al op het middenstation, waar zich de tussenstops van de dalliften bevinden. Hierdoor ben je vaak als één van de eerste aanwezig en heb je de piste praktisch voor jezelf. In een nieuw stuk gebied van de Zillertal Arena vindt je een gedeelte waar je allerlei leuke dingen kunt doen. Een klein funpark met een aantal schansen en airbag of slalommen op film, het kan er allemaal. Het leuke is dat BMW alles sponsort en ervoor zorgt dat je het via je skipas allemaal terug kunt kijken. Op de terugweg naar Gerlosberg hoef je niet met de bus, als er genoeg sneeuw ligt kun je via een mythisch bospad terug naar het dorp. Niet veel mensen weten dit waardoor je op mooie ongerepte weilanden door de tiefschnee letterlijk je verblijf binnen kunt boarden.

Kip als beloning

Tochten maken kan je als de beste in Zillertal Arena. Startend in Zell am Ziller helemaal via Gerlos naar Königsleiten en weer terug. Je kunt alle mooie pistes af en halverwege heerlijk eten in het beroemde kippenrestaurant in Königsleiten. Tijdens vakanties zijn de knooppunten in het gebied wel erg druk, vooral in Gerlos kun je soms wel een half uur in de rij staan. Gelukkig is het gebied niet ingewikkeld dus je navigeert gemakkelijk van piste naar piste.

kippen restaurant bwm speedmeter

Het perfecte weer

Tijdens de krokusvakantie had dit gebied het perfecte weer. Twee dagen volop zon en de rest van de week verse tiefschnee in het bewolkte gedeelte van de pistes. In deze week is zeker wel 30 cm verse sneeuw gevallen op de berg, waardoor het gebied er sprookjesachtig uitzag. Op de top kon je nog steeds heerlijk genieten van de felle zon en het prachtige uitzicht. In de afdaling dook je zo de mist weer in, gelukkig was de mist niet zo dik dat je helemaal niets zag.

Uitzicht top zillertal arena

Après-ski in Gerlos

Gerlos staat natuurlijk bekend als het après-ski oord van Oostenrijk, en leuk is het er zeker. In alle uitgaansgelegenheden is het ontzettend gezellig. Vanaf Gerlosberg is een taxi ongeveer 80 euro wat op zich wel meevalt als je met een groep bent, de taxi’s zijn tenslotte groot genoeg voor ca. 9 personen. Zodra je een beetje warm loopt met feesten in de Cin-Cin kun je zo naar de dansvloer aan de overkant van de straat in de Country Club, en voor dat je het weet sta je alweer op de piste.

Après ski in Gerlos

Laatste loodjes

Voor je het weet ben je alweer aan je laatste dag toe. Iedereen is moe maar we gaan er nog even tegen aan. Gelukkig werkt het weer goed mee en kunnen we nog wat mooie afdalingen pakken. De laatste keer het mythische bos over en je bent je spullen alweer aan het inpakken. Toch jammer dat zo'n week altijd zo snel voorbij gaat, op naar de volgende wintersport!

Op 9-jarige leeftijd stond Jim voor het eerst op een snowboard in de Zwitserse Jungfrau Region. Hij kreeg het kunstje al snel onder de knie. Jaarlijks gaat hij op pad met een grote groep, waarbij het iedere dag feest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen