2 maart 2013 door Miranda in 'Opmerkelijk', Reisverslagen''

Freestyle Academy Laax

Laax is al jaren dé snowboard en freestyle bestemming van Europa. Naast 4 enorme funparks in het skigebied is er ook een indoorhal waar je de fijne kneepjes van het freestylen kunt leren. Op je snowboard, ski’s, skateboard, skates of bike kun je de nieuwste tricks uitproberen. Snowplaza mocht het testen!

Held op sokken

Het voelt een beetje tegenstrijdig; strakblauwe lucht met een heerlijk zonnetje en wij gaan in een indoorhal freestylen? Ik zal het maar meteen toegeven; ik ben geen held als het gaat om freestyle en springen. Mijn board en ski’s blijven vooral óp de sneeuw en in het funpark kom ik meestal alleen om wat foto’s te maken. Maar ja, als je dan toch in Laax bent...We krijgen eerst een korte rondleiding door de Freestyle Academy en eerlijk is eerlijk; het ziet er allemaal wel erg leuk en spectaculair uit. Enorme trampolines, een grote skateramp, 3 ‘big airs’, een klimmuur en niet te vergeten de enorme ‘foampits’; diepe bakken vol schuimblokken waar je landt na je sprong.

Freestyle Academy Laax

Een overzicht van de 1.000m2 indoorhal

Beginnerscursus

Voordat je zonder begeleiding in de hal mag freestylen moet je eerst een beginnerscursus volgen: ‘Royal Coachman’. Deze cursus duurt ongeveer 3 uur. Als eerste maak je een sprong in de foampit. Het is een aparte ervaring om te landen in een bad vol schuimblokken (erg stoffig bovendien) en ook er weer uitklimmen is een vak apart. Het gevoel voor springen wordt ontwikkelt op een verende mat en de trampolines. Binnen een half uur zijn we vergeten dat buiten de zon schijnt en hebben enorme lol. Het voelt een beetje als ‘apekooien’ tijdens gymnastiek op de lagere school, iedereen wordt weer een beetje kind.

Het echte werk

Dan is het tijd om de ski’s aan te klikken. We oefenen een beetje op de helling om gewend te raken aan de kunststofmatten en daarna is het tijd voor het echte werk; de big air. Vol goede moed beklim ik de 45 treden omhoog, maar eenmaal boven slaat de paniek toe; wat is dit hoog, steil en eng! Terwijl ik meestal wel iets te vertellen heb, zit ik nu doodstil op het bankje te wachten tot het mijn beurt is. Als ik maar niet halverwege val of met m’n neus op mijn ski landt. Dan is het tijd om te gaan staan en de ski’s over het steile randje te laten kiepen. Beetje door de kniën en maar gewoon gaan, rechtuit op de foampit af. De kracht die je voelt net voor de afsprong is geweldig en ik heb het gevoel dat ik secondenlang door de lucht zweef. Als ik de videobeelden terugzie blijkt het maar een zielig sprongetje te zijn...

Nog leuker

Na de eerste sprong is de grootste angst verdwenen en de tweede keer is het nog leuker. We springen nog een half uurtje door en dan zit de cursus erop. Wat was dit leuk zeg! En al denk ik dat je me nog steeds niet zal tegenkomen in het funpark, de Freestyle Academy was een onvergetelijke en unieke ervaring!De Freestyle Academy is het hele jaar geopend, klik hier voor meer informatie >>

Met dank aan:
MySwitzerland
Swiss.com (vliegt 4x per dag van Amsterdam naar Zürich en v.v.)
LAAX

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen