Skip to navigation Skip to main content

Familiaire teambuilding in Wald im Pinzgau

4464 - Familiaire teambuilding in Wald im Pinzgau (1)

Zet twee gezinnen met zes pubers in een oude verbouwde boerderij ergens op 1.100 meter hoogte in Wald im Pinzgau en kijk of dit zonder strubbelingen gaat. Wie slaapt bij wie op de kamer? Welke afdaling kiezen we? Wat eten we vanavond? Het zijn allemaal vragen die voorbij komen tijdens een weekje wintersport met familie in de voorjaarsvakantie. Vooral in een huisje dat meer knus dan ruim is, leer je elkaar nog veel beter kennen.

Twee gezinnen in één vakantiehuis

Het is even zoeken naar huize Vierlehen, dat Belvilla voor ons heeft uitgekozen. Vanuit het centrum van Wald een weggetje omhoog dat naar het midden van niets lijkt te leiden. De auto heeft moeite om de steile klim te maken en dat is te ruiken ook als het voertuig naast Vierlehen is geparkeerd. Een uitdaging met de racefiets, maar ook een uitdaging om met twee gezinnen een week lang de gulden middenweg te bewandelen. Of in skitermen te blijven, een stevige blauwe of een lichte rode piste.

Sociale vaardigheidslessen

De stemming zit er al snel in, want de neefjes en nichtjes kunnen het best goed met elkaar vinden. De discussie neemt ‘s avonds voor het slapen wel ruzieachtige vormen aan als niet aan ieders slaapwensen kan worden voldaan. Ook deze pubers in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar kunnen zelfs tijdens de vakantie sociale vaardigheidslessen krijgen.

Wildkogel Arena

Op de piste van de Wildkogel-Arena Arena bij Neukirchen am Großvenediger en Bramberg am Wildkogel groeien de kinderen steeds meer naar elkaar toe, ook qua skiprestaties. Die ene op het snowboard houdt de boel in het begin aardig op, maar na een paar uurtjes lessen kan ook hij weer een stuk beter meekomen. De blauwe pistes worden al snel ingeruild voor rode, gezamenlijk gaat het één van de langste rodelbanen ter wereld af richting Bramberg. Liefst veertien kilometer, waarbij je op de ski’s op moet passen voor al die sleetjes. De oudere neemt de jongste op sleeptouw en uiteindelijk zit iedereen met vermoeide gezichten in de lift om nog even die laatste afdaling te maken.

Op naar de Zillertal Arena

In het huisje leren de pubers op elkaar te wachten voor de douche en zitten ze al snel met hun multimediale apparaten in de bank. De 15-jarige Yannick laat op zijn iPod met een speciale app zien dat het tijd wordt om naar de Zillertal Arena te gaan om te skiën. De Wildkogel Arena heeft geen uitdagingen meer, het wordt tijd voor een skisafari vanuit Königsleiten richting Gerlos en Zell am Ziller. Een volgende uitdaging, waarbij het skigebied iets minder overzichtelijk is dan in de Wildkogel Arena. De omgeving is prachtig, het weer is fantastisch en de sfeer onderling wordt alleen maar beter. Zo’n weekje in een oude boerderij kan heilzaam en leerzaam zijn voor – in dit geval – tien personen. Wat is er leuker dan daar een skivakantie aan op te offeren?

110 - Winter - Peter

Over Peter

Bergen hebben een bijzondere aantrekkingskracht op Peter. In de winter staat hij graag op de ski’s of is onderweg op sneeuwschoenen. Hij gaat het liefst steeds naar andere bestemmingen en is altijd op zoek naar de speciale plekjes.