14 februari 2013 door Jim in 'Materiaal'' | 1 Reactie(s)

Snowboard materiaal

Wil je een snowboard kopen maar weet je er niet zoveel van? Dat probleem komt vaak voor. Er is steeds meer keuze op het gebied van snowboards; camber, rocker of hybride zijn termen die niet iedereen begrijpt, maar wel een grote rol spelen bij het kiezen van een snowboard. Voordat je overgaat op het kopen van een snowboard is het verstandig eerst te kijken voor schoenen en bindingen, want alles moet met elkaar passen.

Snowboard schoenen

Schoenen zijn er in allerlei verschillende soorten; hardboots, softboots of daar tussenin, het is maar net wat je wilt. Vind je het leuk om af en toe eens gek te doen en hou je er wel van om een sprongetje te wagen dan zouden softboots goed bij je kunnen passen. Hou je van snelheid en kan het wat jou betreft niet hard genoeg, dan zijn hardboots ideaal. Hardboots zijn heel direct en zorgen voor de perfecte feeling met je snowboard. Als je van beide markten thuis bent, kun je voor de medium schoenen gaan, hiermee heb je het beste van twee werelden.

Snowboard bindingen

Aan de hand van je schoenen kun je je bindingen bepalen. Er zijn allerlei verschillende merken en systemen. Meestal zijn de bindingmaten te verdelen in small, medium, large en extra large. Aan elke maat binding is een indicatie van schoenmaat verbonden en zo kun je gemakkelijk bindingen uitzoeken die goed bij je schoenen passen.

Snowboards

Er zijn veel verschillende snowboards met ieder hun eigen specificaties. Voor de consument ziet het er gewoon uit als een plank waar je op kunt staan, maar er komt veel meer bij kijken. Vorm, lengte, breedte en stijfheid. Een snowboard bepaal je door middel van schoenmaat, gewicht, lengte en interesse. Snowboards zijn er in allerlei soorten en maten, of je nou hard wilt of door de lucht wilt vliegen, voor ieder type snowboarder is er een geschikt board.

snowboard jump

Snowboard vormen

Vormen

  • Als je van carven houdt en lekker snel wilt gaan kun je het beste een ''traditional camber'' snowboard aanschaffen, deze snowboards zijn meestal iets stijver waardoor ze niet gaan klapperen bij hoge snelheden.
  • ''Reverse camber'' (rocker) is meer geschikt voor het off-piste werk en het funpark, deze snowboards zijn vaak wat flexibeler en happen geen sneeuw bij het landen.
  • Een ''Flat'' board is voor de echte allrounder, je kunt makkelijker draaien dan bij camber boards en je hebt meer grip dan rocker boards.
  • Camber combination (hybride) biedt het beste van allemaal, deze snowboards zijn vaak wat duurder.

Snowboard specificaties

Als je een snowboard naar interesse hebt gevonden kun je de specificaties vaak op het snowboard vinden en kun je je maten daarmee vergelijken. Zorg ervoor dat het board breed genoeg is voor je schoenen, anders kom je met je tenen tegen de grond. Als je grote voeten hebt, kun je het best voor een ‘wide’ board kiezen. Naast het traditionele snowboard is er ook nog keuze uit specifieke vormen voor jouw specialisatie in de sneeuw.

Snowboard shapes

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Op 9-jarige leeftijd stond Jim voor het eerst op een snowboard in de Zwitserse Jungfrau Region. Hij kreeg het kunstje al snel onder de knie. Jaarlijks gaat hij op pad met een grote groep, waarbij het iedere dag feest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen