4 februari 2013 door Niek in 'Reisverslagen''

Zaterdag kon je GenussSkigebiet Venet, de Kaunertaler Gletscher en Fiss, Ladis zijn inmiddels ontdekt. De komende dagen staan Schöneben, Nauders, Samnaun en Ischgl op het programma.

Dinsdag: Serfaus

Op de derde dag keer je terug in het skigebied van dag één, maar dit keer in Serfaus. Dit skidorp, wat dus ook behoort tot het skigebied van Fiss en Ladis, ligt op een zonneplateau wat meer dan 200-zonuren per jaar heeft! Ook heeft het een autovrij centrum, dit betekent niet dat je alles moet lopen in het dorp, want er is een ondergrondse metro aangelegd. Het skigebied heeft in totaal 212 kilometer piste, aangezien we daar niet in één dag te aan toe komen, zijn we hier twee dagen. Vandaag ga je naar het hoogste punt van het skigebied, de Masnerkopf (2828 meter) en ook de Pezid (2770 meter) kom je onderweg tegen. Het skigebied rondom de Masnerkopf en Pezid heeft veel rode en uitdagende zwarte afdalingen, desalniettemin kom je de twee hoogste bergen ook af met blauwe afdalingen. Na een aantal strakke bochten op de Pezid en Masnerkopf te hebben geskied en geboard kom je aan bij een heerlijke lunch van restaurant Lassida. Het mooie weer, de adembenemende uitzichten en het lekkere ski tempo zorgen ervoor dat de sfeer er bij de groepen goed in zit!

Niveaugroepje hoger of lager? Geen probleem!

Na de lunch vervolgt de route zich op de laatste pistes zodat we echt héél het skigebied hebben doorgespit. Heb je het gevoel dat je op het einde van de dag wat rustiger aan wilt doen, dan is dat geen probleem! Deelnemers die gedurende de week of dag een niveaugroepje lager of juist hoger willen skiën, kunnen dit vrijblijvend doen. Mits de groepslimiet niet overschreden wordt en het niveau niet te hoog gegrepen is voor hem / haar. In Serfaus sluiten we de dag af met een biertje, glühwein en/of schnapsie in de Patschi bar. Direct aan de piste te vinden!

Nederlandstalige gidsen Dreiländer Super Skisafari

Woensdag: Schöneben (Belpiano, Italië)

De vierde dag van de Dreiländer Super Skisafari reis je af naar Italië. Vlakbij de grensovergang zie je aan je rechterkant de Piz Lad, dit is de drielandenberg van Zwitserland, Italië en Oostenrijk! Vervolgens kom je langs het pittoreske Italiaanse dorpje Reschen en ben je bij de Reschensee, het grootste meer van de Alpen boven de 1000 meter. Het skigebied Schöneben (of op z'n Italiaans Belpiano, beide letterlijk vertaald: 'mooi vlak') in Süd-Tirol is een echt juweeltje. Moderne liften, brede pistes en super strak geprepareerd. En het is er over het algemeen ook erg rustig. In het begin van het skigebied zijn voornamelijk blauwe afdalingen om lekker in te komen en als je achterin het gebied gaat skiën en boarden vind je een aantal gevarieerde zwarte pistes. Het bezit ook een waanzinnig goed funpark van Q-parks die dagelijks perfect 'geshaped' wordt. Omdat het skigebied niet al te groot is, blijf je hier enkel tot aan de cappuccino, jazeker, je bent tenslotte in Italië!

Bergkastel Nauders

In de middag ski of board je weer in Oostenrijk, in het skigebied van bergkastel Nauders. Leuk is wel dat je het uitzicht nog steeds over Italië en Zwitserland hebt. In Nauders ski je over de breedste piste van Oostenrijk (300 meter) en doe je twee prachtige dalafdalingen door de bossen heen. Het gebied is voornamelijk gericht op families met kinderen en er komen veel ouderen, maar ook zeker voor freeriders heeft Nauders verschillende gave varianten te bieden. Er zijn prachtige 'off-piste runs' mogelijk, eindeloos witte hellingen en spannende 'tree runs' met fascinerende uitzichten. Check altijd het weer- en lawinebericht. En doe dit enkel met ervaren begeleiding en de juiste uitrusting en vaardigheden. Na een gezellige lunch bij de Lärchenalm met bediening in traditionele Oostenrijkse kledij ski je helemaal tot aan het oude slot van Nauders terug. Op nog geen 100 meter lopen ligt hier een klein, maar reuze gezellig après-ski barretje, de Yeti Bar.

Bergkastel Nauders, uitzicht op Italië en Zwitserland

Donderdag: Samnaun

Op dag 5 reis je af naar Samnaun in Zwitserland, vergeet je paspoort dus niet! Met één van de grootste gondels van de Alpen, de Twinliner 180, betreed je een waar wintersport paradijs. Bijna 90% procent van de 238 kilometer piste ligt boven de 2000 meter, wat sneeuwgarantie en uitstekende sneeuwkwaliteit betekent! De temperaturen kunnen hierdoor wel wat lager uitvallen, rond de -15˚C is in december en januari te verwachten.

Wintersport warming-up

De dagelijkse warming-up om de bloedsomloop op gang te brengen en de spieren en gewrichten warm te draaien is dan extra belangrijk om te doen. In het Zwitserse gedeelte zijn rondom Samnaun en Alp Trida veel rode en blauwe pistes te vinden met een zeer uitgebreid en modern liftennetwerk. Via de 'Palingkopf', het één na hoogste punt van het skigebied met 2864 meter, ski je de 'Dutyfree-Run' terug naar Samnaun, een lange afdaling tussen machtige grote bergen door. In de Schmuggler Alm drink je een drankje om even op te warmen of je gaat nog even tax-free shoppen. Een lekker luchtje, een mooi horloge of een hippe zonnebril, en dat allemaal van topmerken!

Ski-Warming up in Samnaun

Vrijdag: Ischgl

De laatste dag ga je naar Ischgl. Een mega skigebied dat aansluiting heeft met het skigebied van Samnaun, waar je gisteren ook bent geweest. Vandaag zul je de prachtige pistes van het Oostenrijkse gedeelte gaan skiën of boarden. En natuurlijk sluiten we af in één van de bruisendste après ski barren waar het om bekend staat, Ischgl mag echt niet ontbreken in deze week. Vanuit het dorpje gaan maar liefst drie gondelbanen omhoog naar het skigebied rondom de 'Idalp'. Het piste-aanbod is bijzonder gevarieerd. Het funpark is er voor zowel beginnende als professionele freestylers ingericht en dus een waar spektakel om even te bezichtigen. Deze dag lunch je bij de Paznauner Thaya, een restaurant gelegen op 2000 meter waar al vroeg in de middag de feeststemming erin komt.

Après-ski in de Kuhstal, Ischgl

De 'Eleven'

De laatste skidag wordt afgesloten met de ´Eleven´, een elf kilometer lange afdaling. Vanaf het hoogste punt, de Greitspitz met 2872 meter, begin je de afdaling tot in het centrum van Ischgl op 1400 meter. Onder begeleiding van de skigidsen zul je tijdens deze lange afdaling niet de verkeerde afslagen nemen en direct uitkomen bij de après-ski. In Ischgl sluit je af in de beruchte Kuhstal. Eerst nog even bijkomen van de lange week en op gang komen met een glühwein tot alle andere groepen er zijn en dan is het nog even knallen op de dansvloer!

Niek woont in Sölden en werkt voor Snow Experience dat skisafari’s organiseert in de grote Oostenrijkse skigebieden. Deze winter houdt hij ons op de hoogte van zijn belevenissen op de pistes van Tirol.

Klik hier voor meer informatie over Snow Experience en de Dreiländer Super Skisafari >>

De afgelopen jaren is Niek veel onderweg geweest in de Pyreneeën en de Alpen. Voor zijn werk is hij onderweg in verschillende skigebieden in de Alpen. Op snowplaza.nl deelt hij zijn ervaringen en tips.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen