2 februari 2013 door Niek in 'Reisverslagen''

De Dreiländers Super Skisafari is een compleet verzorgde reis waarin veel skiën en snowboarden, de mooiste skigebieden ontdekken en natuurlijk genieten van de prachtige natuur de boventoon voeren. De begeleiding en gidsen zijn gediplomeerde Nederlandstalige ski- en snowboardleraren die je de nodige tips meegeven om net wat zekerder of soepeler van de pistes af te gaan. Het skiën of snowboarden doe je in je eigen niveaugroepje en met de koffiepauze, lunch en après-ski kom je altijd weer samen. Vanuit een centraal gelegen hotel in het Oberinntal, Tirol, vertrek je elke ochtend met privé vervoer naar de diverse skigebieden.

Zeven verschillende skigebieden in drie landen

Bij de skisafari ben je 's morgens altijd een van de eerste die over de vers geprepareerde pistes skiet. Elke dag ski je een mooie en afwisselende route waarbij je het hele skigebied zult ontdekken, zonder dat je zelf ook maar even op de pistekaart hoeft te kijken. Na afloop van elke tour drink je nog een afsluitend drankje (of twee) in één van de meest toonaangevende après-ski barren van het skigebied. Met de Dreiländer Super Skisafari kom je in één week te skiën in maar liefst zeven verschillende skigebieden in drie landen!

Even warm worden

Venet is het skigebied dat naast het hotel gelegen is. Het hoort bij de dorpen, Zams, Landeck & Fliess en heeft een hoogtebereik van 780-2212 meter. Hier kan je op de aankomstdag zelfstandig je vaardigheden en materiaal testen. Op zondag gaat de Dreiländer Super Skisafari officieel van start in Fiss en Ladis. Na een lekker ontbijtje vertrek je gezamelijk naar het familie dorpje Ladis, vanuit het dal is de prachtige burcht Laudegg al te bewonderen en je rijdt hier nog langs op weg naar de gondel. De groepsindeling begint op de ´nordhang´ van het skigebied van Fiss. In drie niveaugroepen is er deze week geskied en gesnowboard. Een blauwe groep waarin het tempo gemoedelijk is en wat vaker een pistepauze is, de rode groep heeft het tempo er al wat meer in zitten en stopt wat minder vaak op de piste en de zwarte groep skiet lange stukken achtereenvolgens op hoog tempo

Techniek

Het ochtendprogramma bevindt zich geheel op de ´nordhang´, basistechniek van het skiën en snowboarden wordt besproken en gedurende de dag en week verder bijgeschaafd. Een kopje koffie of thee met verse gebak staat op ons te wachten in de splinternieuwe Zirbenhütte. En in de middag ga je de tien kilometer lange 'Frommesabfahrt' skiën en lunch je heerlijk in de zon bij de Frommes Alp. Na de middagpauze vervolgt de 'Frommesabfahrt' zich en wordt er doorgeskied tot het tijd is voor de après-ski in de 'Hexenalm', dé après-ski bar van Fiss. Met het privé vervoer word je weer bij het hotel afgezet en staat het driegangendiner klaar. Na afloop van het diner bekijk je de foto's van de dag nog even na, worden de hoogtepunten van de dag besproken en krijg je de gebiedspresentatie van de volgende dag. Een vol, maar leuk programma dus!

Techniek trainen tijdens de Dreiländers Super Skisafari

Maandag: Kaunertaler Gletscher

Op de tweede dag van de Dreiländer Super Skisafari ga je naar de jongste gletscher van Tirol, de Kaunertaler Gletscher. Op weg naar de gletscher rijd je, over de nummer tien hoogste stuwdam van de wereld, langs de Gepatsch Stausee. De gletscher ligt beschut tussen imposante bergen, waardoor wintersporters minder last hebben van de wind ten opzichte van veel andere gletschers. Het skigebied begint vanaf 2150 meter en gaat tot 3108 meter, er is hier sneeuwgarantie van oktober tot en met juni. Afgelopen nacht is er ook nog een klein laagje verse sneeuw op de pistes gevallen wat voor geweldige sneeuwcondities heeft gezorgd. Ook is er bijna niemand op de pistes te vinden, waardoor je jezelf in een privé gebied waant, helemaal super!

Skiën op de grens met Italië

Grens van Italië

Op het hoogste punt van het skigebied bevind je je op de grens met Italië en krijg je een smsje van een Italiaanse telefoonmaatschappij dat je in Italië bent, ongelofelijk hoe nauwkeurig dat tegenwoordig is. Met mooi weer heb je op dit punt een prachtig vergezicht waarvoor je de fotocamera er direct bijpakt en is dat niet het geval, dan doe je dat om het grens bordje op de foto te zetten! De Kaunertaler gletscher telt in totaal 36 pistekilometer; waarvan 20 blauwe, 10 rode en 6 zwarten. Vandaag kom je dus meerdere malen op dezelfde piste, maar de oeroude ijsplaten, de zuivere lucht en de sereniteit die het skigebied uitstraalt maken het skiën en boarden er geweldig.

Niek woont in Sölden en werkt voor Snow Experience dat skisafari’s organiseert in de grote Oostenrijkse skigebieden. Deze winter houdt hij ons op de hoogte van zijn belevenissen op de pistes van Tirol.

Klik hier voor meer informatie over Snow Experience en de Dreiländer Super Skisafari >>

De afgelopen jaren is Niek veel onderweg geweest in de Pyreneeën en de Alpen. Voor zijn werk is hij onderweg in verschillende skigebieden in de Alpen. Op snowplaza.nl deelt hij zijn ervaringen en tips.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen