27 januari 2013 door Thijs in 'Opmerkelijk''

Interieur BMW-gondel Hochzillertal

In het skigebied Hochzillertal-Hochfügen staat wintersporters dit seizoen veel luxe te wachten. Zoals´s werelds allereerste BMW-gondel, luxe hutten of een overnachting in de Eiskristallsuite bovenop de berg. Hochfügen-Hochzillertal is een populair skigebied met meer dan 200 kilometer aan piste. Het gebied beschikt over moderne liften een uitgebreid aanbod aan pistes waardoor ieder type skiër zich hier vermaakt. Over de sneeuwzekerheid hoef je je ook geen zorgen te maken aangezien de pistes reiken tot 2500 meter.

Unieke BMW gondel in het Hochzillertal

Dit winterseizoen is SKi-optimal Hochzillertal een wereldprimeur rijker. Want daar kun je je in de allereerste exclusieve BMW-gondel naar 2.500 m hoogte laten brengen. Er is plek voor 2 personen en is precies zo ingericht als de allernieuwste BMW 7, met leren bekleding, een geluidssysteem, navigatie en stoelverwarming. BMW fans kunnen de gondel online reserveren op vipgondel.at. Daarbij krijg je een gereserveerde parkeerplaats bij het dalstation en een skitransportservice tot de wachtruimte bij de lift. Daar geniet je van een glas champagne totdat de gondel er is en je in stijl naar boven kan. Dat is weer eens wat anders dan zo'n koude, lange sleeplift!

Beste skihut ter wereld

De BMW-gondel wordt niet in zomaar een skigebied ingezet. SKi-optimal Hochzillertal Kaltenbach is een heerlijk skigebied met gevarieerde pistes, goede infrastructuur en gezellige berghutten. De Wedelhütte ligt op 2.350 m op het hoogste punt van het skigebied en heeft met het gourmetrestaurant Premium Lounge en de hoogstgelegen wijnkelder in Tirol binnen 3 jaar naam gemaakt. Slechts enkele pistes verwijderd ligt de Kristallhütte, al meerdere keren verkozen tot “beste hut ter wereld”.

Interieur BMW-gondel Hochzillertal

Overnachten op verwarmde ijsbedden

Wie na de BMW gondel en een bezoek aan de Kirstall- of Wedelhütte nog meer bijzondere dingen wil beleven, kan overnachten op verwarmde ijsbedden in de Eiskristallsuite voor de Kristallhütte. De iglo staat al vanaf 13.00 uur klaar, zodat er nog tijd voor het skiën en relaxen in de hut overblijft. De stilte van de bergen, de buitensauna en een glas wijn bij de open haard nodigen de gasten voor een sfeervolle nacht in de bergen uit.

Heb jij al in de BMW gondel gezeten of overnacht in de Eiskristallsuite? Laat een reactie achter!

Kristallhütte en Eiskristallsuite

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen