25 januari 2013 door Gastredacteur in 'Skigebieden onder de loep''

Nele

Door: Nele Michielssens. Beginner, halfgevorderd, mega-gevorderd, powderliefhebber, backcountry verslaafde of gewoon ski-of snowboardliefhebber in hart en nieren... er is voor iedereen wat wils in Les Deux Alpes. 3 jaar geleden deden we hier ons eerste seizoen. Alles was nieuw. 3 jaar later zijn we hier nog steeds, ontdekken altijd nog nieuwe dingen, maar kunnen jullie vooral meedelen dat wat we hier ontdekt hebben, echt wel de moeite waard is!

Gratis liften in het dal

Voor de beginners is er beneden in het dorp een waaier aan gemakkelijke groene pistes, met een aantal gratis liften zodat je niet direct een skipas hoeft te kopen. Ga je naar het eerste plateau (Les Crêtes) dan vind je mooie brede pistes voor half gevorderden en ga je hoger, dan heb je voor de gevorderden mooie steilere pistes die wat meer uitdaging bieden. Houd je meer van zwart of buckels, dan kan je je wagen aan de zwarte dalafdalingen terug richting dorp. Er zijn verschillende freeridemogelijkheden in Les Deux Alpes, van makkelijk voor de nieuwelingen tot heel uitdagend voor de meer geoefenden. En in onze achtertuin ligt het off -piste mekka voor de kenners: La Grave. Een echte speeltuin en bereikbaar vanuit Les Deux Alpes.

Les Deux Alpes

DJ’s op de berg

Après-ski kan je beleven in één van de vele bars in het dorp of op de berg tussen 15 uur en 17 uur in de Pano bar. Live dj's op 2600m hoogte, je kan je er wel al iets bij voorstellen zeker? Onze favoriete bar in het dorp is 'The polar bear', een gezellige bar in Oostenrijkse stijl.

Waar eten?

Er zijn tal van eetmogelijkheden in het dorp, van goedkope take aways tot heel verfijnd eten in een één sterren restaurant. Ook als skileraar gaan wij regelmatig uit eten, ons favoriete restaurantje is de 'Raisin d'ours'. De chef van dit restaurant werkte ervoor in een sterrenrestaurant en heeft nu zijn eigen restaurant geopend, met tot nu toe alleen nog maar culinaire hoogtepunten!

Les Deux Alpes

Skischolen

Er zijn verschillende skischolen in Les Deux Alpes, dus ook daar voor ieder wat wils. Nederlandstalige les is beschikbaar bij 'European ski and snowboardschool', die ook groepslessen aanbiedt in het Engels. Ze bieden ook freestyle en freeride clinics aan voor mensen die willen kennismaken met beide topics. Om hier als skileraar te werken, moet je voldoen aan de Franse diploma vereisten en die zijn hoog maar niet onhaalbaar. Als je je droom wil vervullen, kan je altijd dat tikkeltje extra!

Freestyle Les Deux Alpes

Nele woont samen met Erik in Les deux Alpes en zij werken beiden als skileraar.

Gastredacteur worden voor Snowplaza? Stuur jouw wintersportverhaal naar [email protected] en wie weet staan hier binnenkort ook jouw wintersportavonturen.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Weblog

18 mei Snowplaza.nl zoekt een stagiair(e)!
16 mei Nieuwe lift in Plose: 10-persoons gondel van St. Andrä naar Kreuztal
15 mei Moet je je ski's waxen voor je ze opbergt of langere tijd niet gebruikt?