23 januari 2013 door Diana in 'Reisverslagen''

Seefeld

Het feit dat hier in het verleden 3x de Olympische winterspelen plaatsvonden, is zeker een noemenswaardig stukje geschiedenis, dat bijdraagt aan de belangrijke status van deze - toch wel - mondaine wintersportplaats. Ik bezocht Seefeld in de kersvakantie en was onder de indruk.

Flair en allure

Het prachtige dorpje is een plezier om te aanschouwen en de diverse bouwstijlen van de verschillende huizen en gebouwen zijn zeker het bekijken waard. Het zijn hier vooral goede hotels en luxe vakantiehuizen die voor de toeristen in het aanbod liggen. Daarnaast is Seefeld vertegenwoordigd door winkels met een gerenommeerd aanbod van diverse bekende merken. Je zou het kunnen omschrijven als de PC Hooftstraat in Tirol. En wat is er nu fijner om hierbij tevens te kunnen genieten van een perfect kopje glühwein en Tiroolse lekkernijen die met zorg en aandacht bereid worden. Een ultiem en bijzonder vakantiegevoel is hier zeer zeker te vinden.

glühwein

Parallel Schwung

Skilegende Toni Seelos drukte zijn stempel op de skigeschiedenis door de uitvinding van de “parallel schwung“. De zogenaamde “stemschwung “ werd verleden tijd en het alpineskiën kreeg een andere dimensie. Seelos maakte van Seefeld een geheime “gouden“ ontmoetingsplaats voor de ski elite. Waarschijnlijk is dit de reden dat de high society elkaar graag blijft ontmoeten in dit dorpje; en dat wordt ook vandaag de dag nog graag geheim gehouden.

Paragliden

Wat te doen?

Het aanbod aan mogelijkheden voor wintersporten en activiteiten is groots, gevarieerd en reikt verder dan alleen een prima skigebied. Ben je geen fervent skiër of boarder dan kun je jezelf helemaal uitleven op het gebied van schaatsen, rodelen, winterwandelen en natuurlijk genieten van het uitgebreide scala aan langlaufmogelijkheden. Een middagje sauna, zwemmen en wellness is tevens een aanrader na een dagje winterse kou. En mocht je de bergen eens van boven willen bekijken kun je kiezen voor een middag paragliden.

Op de berg

Het skigebied is in grote lijnen onderverdeeld in de Rosshütte en Gswandtkopf en zoals beschreven inderdaad gevarieerd met een overgrote meerderheid aan pistes voor beginners en gemiddelde skiërs. De skigebieden zijn niet heel groot wat als voordeel heeft dat je hier niet gauw het overzicht verliest. Over het algemeen wordt de Gswandtkopf vooral benut door de rustige skiër die wil genieten en niet constant techniek wil bijschaven. Beginnersklasjes zijn echter ook prima op hun plek hier. Vanaf het hoogste punt bestaat er een mogelijkheid om naar een nabijgelegen dorpje te skiën, zo kun je toch een leuke tocht maken. Bij Rosshütte kom je af en toe kleine freestyle beoefenaars tegen die hun trucks in het funpark gestalte geven. Dit gebied heeft een ietwat andere sfeer en dimensie met een actiever en moderner tintje. De pistes zijn in uitermate goede conditie en worden keurig onderhouden en geprepareerd. Men zou kunnen spreken van Duitse “Gründlichkeit “ die wellicht toch iets verder dan tot aan de grens merkbaar is.

Piste Seefeld

Op zoek naar wat meer uitdaging?

Voor de echte skifanaten en/of liefhebbers voor een dagje off-piste skiën biedt Seefeld vrij weinig mogelijkheden. Toch is er in de naaste omgeving zeker wat te vinden voor deze doelgroep. Circa 12km verderop, op de grens van Oostenrijk en Duitsland, ligt in het Karwendel gebergte van het Duitse Mittenwald met de bekende Damkar skiroute. Een afdaling van meer dan 7 km lang. Onverspoorde tracks en verse poedersneeuw zijn hier geen bijzonderheden. Op deze route kom je onderweg meerdere restaurantjes en bars tegen voor een tussenstop en kun je de dag dus goed zelf inplannen. Tijdens het trotseren van deze afdaling kom je meer tegen dan alleen een buckeltje. Ik zou zeggen laat je eens verassen! Lawine-uitrusting is echter noodzakelijk evenals een goed gevorderd skiniveau.

Seefeld

Kortom, Seefeld staat garant voor een vakantie op maat in een prachtige omgeving met een bijzondere allure; een goede keuze voor een gevarieerde wintersport.

Bekijk hier de aanbiedingen van Seefeld >>

Seefeld

Tot haar 16e jaar had Diana nog nooit op de lange latten gestaan, maar dat heeft ze daarna ruimschoots ingehaald. In 2008 haalde ze haar eerste skilerarendiploma en St. Anton werd haar thuisbasis.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen