Skip to navigation Skip to main content

Live vanuit Kirchberg: mooie laag sneeuw

4346 - Live vanuit Kirchberg: mooie laag sneeuw (1)

In de maand december hadden ze hier in Kirchberg en omgeving zo’n mooie laag sneeuw opgebouwd. Meer dan een meter en het seizoen leek in vliegende vaart begonnen te zijn. Daarna werd het warm en veranderde de neerslag van sneeuw in regen. In korte tijd was het gedaan met de mooie pistes. De bully’s konden rijden wat ze wilden, maar het werd allemaal wat minder. Tot donderdagavond, want onze groep was gearriveerd om de Gaisberg af te dalen met een sleetje.

Er zit sneeuw in de lucht

Elisabeth Sohm van Tourismusverband Kitzbuehler Alpen wreef zich vergenoegd in haar handen. Ze had eerder op de dag tijdens een bezoek aan schnappsbranderij Erber in Brixen im Thale al laten doorschemeren dat er sneeuw aan zat te komen. 'Maar een heel klein beetje', voegde ze daar terughoudend aan toe. Ze kreeg gelijk en ongelijk, want de sneeuw viel, maar het bleef stevig doorsneeuwen. Leuk voor het gebied, ook prachtig voor onze groep.

Schnappsbranderij Erber in Brixen im Thale

Een dagje iets anders doen dan skiën

Als je een dag niet op de ski’s staat, ga je natuurlijk andere dingen doen. Zoals wandelen vanuit Westendorf. Een kijkje nemen op een desolaat uitziende wintercamping bij Brixen, waar caravan na caravan in een rij staat opgesteld. En uiteraard de schnappsbranderij met een bezoek vereren. We keken buiten naar de mensen op de piste, hadden zelf al machtig veel zin om ook te gaan, maar zagen tegelijkertijd dat de omstandigheden - om het maar netjes uit te drukken - niet zo geweldig waren. De schnapps smaakte goed en hotel Sunny heeft een fijne wellnessafdeling, zo bereid je je voor op het nachtrodelen.

En toen begon het te sneeuwen in Kirchberg

Een vers pak sneeuw

Als je dan naar beneden suist, voel je je weer even kind. Sleetje rijden in Nederland beperkte zich altijd tot die ene heuvel die er toevallig lag. Hier kun je kilometers lang omlaag gaan en bocht na bocht zo slim mogelijk proberen te nemen. De sneeuwval maakte het zonder skibril lastig, maar gaf wel een extra dimensie aan het gebeuren. Met een druipnatte kont van de sneeuw en de valpartijen leverden we de sleetjes na twee afdalingen én een riante maaltijd boven op de Gaisberg weer in. We zagen dat het goed was en dat het goed kwam voor de volgende dag. Goede temperaturen rond of onder nul en een vers pak sneeuw. Dat moeten we hebben, daarvoor willen we de ski’s wel onderbinden.

110 - Winter - Peter

Over Peter

Bergen hebben een bijzondere aantrekkingskracht op Peter. In de winter staat hij graag op de ski’s of is onderweg op sneeuwschoenen. Hij gaat het liefst steeds naar andere bestemmingen en is altijd op zoek naar de speciale plekjes.