Skip to navigation Skip to main content

Videoweerbericht: prachtige wintersportdag

4315 - Videoweerbericht: prachtige wintersportdag (1)

Op de satellietkaarten van gister zien we veel bewolking boven Frankrijk liggen. Dat is de sneeuwstoring die vandaag over het Alpengebied trekt. Plaatselijk kan dit 5 tot 10 centimeter opleveren, in Frankrijk en Zwitserland zelfs wat meer. Daarna stijgt de luchtdruk wat de kans op neerslag een stuk kleiner maakt. Alleen op donderdag kan het nog een klein beetje sneeuwen in Duitsland en Oostenrijk.

In het oosten nog wat bewolking

In Frankrijk vandaag schitterend weer. Zonnige perioden, perfecte omstandigheden om te skiën. Ook de temperaturen liggen laag waardoor de sneeuwkwaliteit goed blijft. Dit geldt ook voor de Zwitserse Alpen, de meeste neerslag is vanochtend en vannacht al gevallen waardoor het ook hier een prachtige wintersportdag wordt. In Italië blijft het vandaag langer bewolkt en kan er zo nu en dan nog wat sneeuw vallen. Oostenrijk laat hetzelfde beeld zien, eerst bewolking, later zon. Morgen gaat er aan het weerbeeld niet veel veranderen. In het westen blijft de zon overheersen terwijl het in het oosten bewolkt is met kans op sneeuw. Wel zien we overal de temperaturen stijgen.

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.