31 december 2012 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep', Reisverslagen''

Pistes voor ieder niveau

Overal waar ik kijk vertrekken liften om wintersporters bovenaan de piste af te zetten. Een deel van het skigebied wordt ingenomen door de World Cup Ski Cross die hier momenteel plaats vindt. Indrukwekkend hoe die mannen en vrouwen de kombochten en jumps afwerken! Ik begin met de pistes die worden ontsloten door de Moutiere stoeltjeslift en Grand Fond funitel. Bovenaan de laatst genoemde lift heb je een prachtig uitzicht op Val Thorens en het omringende gebergte. In de verte is zelfs de Mont Blanc te zien!

Afdalen naar Orelle

Na enkele heerlijke rode en blauwe pistes dalen we af naar Orelle. Met een skipas voor alleen de pistes van Val Thorens (+-150 km) is dit aan de andere kant van de berg gelegen wintersportdorp gewoon te bereiken. Onder de Peyron en Rosaël stoeltjesliften liggen wederom blauwe en rode afdalingen. Ook kun je in deze kom uitstekend off-piste skiën. Gister waren wij nog degene die de eerste sporen trokken, nu hebben al vele wintersporters hun ‘handtekening’ in de diepe sneeuw achtergelaten.

Uitzicht op de Mont Blanc en Val Thorens

Lunchen bij La Frutiere

Aan het eind van de ochtend keren we terug naar de pistes rond Val Thorens. De lunch staat namelijk gepland bij La Frutiere. Een chique pisterestaurant die in hetzelfde gebouw zit als de uitermate populaire après-ski bar La Folie Douce. Hier geen zelfbediening en eenvoudige gerechten maar personeel in stijlvolle, blauwe overalls en exclusieve maaltijden. Een bijzondere ervaring om de lunch eens op deze manier in te vullen! Met volle maag beginnen we aan onze laatste afdalingen in het gebied van Val Thorens.

Dorpen met verschillende karakters

Helaas zit een uitstapje naar de Cime Caron (3200 meter) of de top van Les Trois Vallées (3230 meter) er vandaag niet in. Deze liften blijven vandaag gesloten. We besluiten de dag met enkele heerlijke afdalingen, waaronder die van Plan de L’eau en 2 Lacs. Wat fijn is aan het skigebied van Val Thorens is dat je vrijwel altijd de keus hebt tussen een blauwe en rode afdaling. Beide komen onderaan dezelfde lift of in het dorp uit waardoor een groep met verschillende niveaus hier uistekend kan skiën. Ook vertelt mijn gids de verschillen tussen de diverse dorpen in Les Trois Vallées. Courchevel is de chiquere bestemming, daarvoor hoef je alleen maar naar het verschil in skijacks van de skileraren te kijken. In Les Menuires ligt het prijsniveau een stuk gunstiger. De slogan van Val Thorens is unlimited. Hier heeft de wintersporter onbeperkte mogelijkheden om de skivakantie naar wens in te vullen.

Val Thorens, een prachtige wintersportbestemming

Val Thorens, het ultieme wintersportdorp?

In een paar dagen tijd ben ik gevallen voor Val Thorens. Wat een prachtige wintersportbestemming! Ik heb Val Thorens leren kennen als een skidorp waar jong en oud zich thuis voelt. Ervaren wintersporters en studenten begeven zich hier probleemloos naast elkaar. Daarnaast is het fijn dat het skigebied pistes voor ieder niveau biedt. De eenvoudigste pistes liggen het dichtst bij het dorp, de wat lastigere op de hogere flanken. Ook buiten de pistes valt in Val Thorens genoeg te beleven. Zo is er onder meer een 6 kilometer lange rodelbaan, een overdekte sporthal, een ice-driving academy (waarover later meer) en uitermate gezellige après-ski. Is Val Thorens het ultieme wintersportdorp?

Klik hier voor meer informatie over Val Thorens >>

Afdaling naar Orelle

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen