12 december 2012 door Joris in 'Familie/kinderen''

Het hooggelegen wintersport dorp Tignes in Frankrijk staat in de Meivakantie nog volop in het teken van wintersport. In deze week biedt Tignes gezinnen, die graag op wintersport gaan, de ideale gelegenheid om nog even te genieten van de sneeuw. In de meivakantie wordt namelijk van 27 april tot 4 mei het kindvriendelijke evenement de Snow Fam Week georganiseerd. De Meiweek wordt gezien als het ideale alternatief voor de doorgaans drukke en vaak duurdere kerst- en krokusweken.

Aangename temperaturen en prijzen

Genieten van lentezon en lange dagen. Dit zijn de voornaamste voordelen van op wintersport gaan in de Meivakantie. Bovendien vermijd je de drukte en zijn de prijzen voor accommodaties en skipassen zeer voordelig. In het dorp wordt er ook voor de kleinste wintersportertjes van alles georganiseerd. Zo is er voor kinderen entertainment in de vorm van springkussens en schminken. Ook voor volwassenen betekent deze week onbezorgd genieten, alle pistes verkennen. Er zijn daarnaast genoeg mogelijkheden om lekker uit eten te gaan of om wat te drinken in de stad.

Skiën en snowboarden in Tignes

In het sneeuwzekere Tignes dat is gelegen op 2100 meter is er een enorm skigebied met 150 kilometer piste om te ontdekken. Tijdens De Snow Fam Week is het merendeel van de pistes en liften open. De skipassen voor kinderen onder de vijf jaar zijn gratis. Gaan de kinderen op ski- of snowboardles? Dan is het goed om te weten dat er tijdens de Snow Fam Week Nederlandse ski- en snowboard lessen worden gegeven in samenwerking met Family Jam, ook handig als je zelf nog een skiles wilt boeken.

Espace Killy dit jaar ook geopend in de Meivakantie

Nieuw dit jaar is dat het gehele Espace Killy skigebied, waar Tignes deel van uitmaakt, ook geopend is tijdens de Snow Fam Week begin mei. De meeste wintersport aanbieders bieden voor deze week een accommodatie inclusief skipas aan, die je toegang verleend tot het skigebied van Tignes en welke eenvoudig uit te breiden is naar de grotere skipas voor het gehele Espace Killy skigebied.

Je verblijf in Tignes

TignesAan de voet van het skigebied Espace Killy liggen de wintersport dorpjes Tignes Le Lac en Tignes Val Claret. De dorpen zijn aan weerszijden van een natuurlijk bergmeer gelegen. De skipistes van beiden dorpen zijn via skiliften met elkaar verbonden. Tignes is autovrij, er rijden gratis pendelbussen door het dorp. In Tignes vind je een ruim aanbod aan chalets, hotels en appartementen. Er is voor ieder wat wils tegen elk budget. Appartementen direct aan de piste, in het centrum gelegen of extra luxe hotels met wellnessfaciliteiten. Tignes ligt op 1100 kilometer van Utrecht en is goed te bereiken met de auto of bus. In deze periode van het jaar is het bovendien rustiger op de weg.

Voor meer informatie over de Snow Fam Week kijk op Snowtime.nl >>

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.