Skip to navigation Skip to main content

Videoweerbericht: goede omstandigheden tijdens het weekend

Gisteren aan de zuidflank van de Alpen volop zon, aan de west- en noordkant van de Alpen kwamen meer wolken voor. Er viel enige sneeuw, maar de hoeveelheden waren niet groot. Er komt echter weer een nieuwe storing aan die later vandaag met name in het westen nieuwe sneeuw brengt. In het weekend gaat de zon weer een grotere rol spelen.

Eerst sneeuw, later zon

Vandaag schijnt eerst de zon nog eventjes maar later vandaag neemt de bewolking en de sneeuwkans toe. In Frankrijk wordt al rekening gehouden met 15 centimeter verse sneeuw. Zwitserland doet het met een paar centimetertjes minder en aan de zuidflank is zelfs nog ruimte voor de zon. Als er in Italië sneeuw gaat vallen dan zijn het slechts enkele centimeters. Alleen het westen van Oostenrijk hoeft vandaag te rekenen op verse sneeuw, elders zijn de sneeuwkansen minimaal. De temperaturen liggen echter overal onder nul. Tijdens het weekend neemt de sneeuwkans af en laat de zon zich weer steeds vaker zien. Zondag spreken we zelfs van schitterende ski-omstandigheden.

122 - Winter - Marco

Over Marco

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.