11 december 2012 door Joris in 'Nieuws''

Snowciety

Zodra er in de alpen verse sneeuw valt, stijgt het aantal social berichten fors. Op Twitter, Facebook en in de diverse sneeuwhoogte apps loopt het verkeer direct op en neemt het aantal gedeelde posts sterk toe. Ook het gebruik van social media op de bestemming groeit flink als gevolg van de lagere dataroamingkosten in het buitenland en de introductie van meer gratis wifi spots op de piste.

Wifi op de piste

In veel wintersportgebieden zijn vanaf deze winter openbare wifi spots te vinden om de sociale wintersporter van dienst te zijn. Zo bieden onder andere Val Thorens, Avoriaz, Les Deux Alpes, Kaprun, Gerlos, Sölden en Flachau gratis wifi aan op de piste. Ook is het bij verschillende mobiele aanbieders mogelijk om voor een vast bedrag een week lang onbeperkt te internetten in het buitenland. Dit maakt het gebruik van social media en sport apps aantrekkelijker.

Snowciety App

Snowciety App

Het aantal gedeelde webcam foto’s van sneeuwcondities is dit jaar meer dan verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Bizztravel verwacht dat het aantal social media berichten vanuit de wintersportgebieden deze winter ook minimaal zal verdubbelen. De nieuwe gratis Snowciety App profiteert hiervan en ziet een sterke toename in het delen van informatie over snelheid, afgelegde route en afgedaalde meters tijdens de wintersportvakantie.

Deel je skiroute met het thuisfront

Bij sporten als fietsen, hardlopen en skeeleren wordt al actief gebruik gemaakt van sportieve apps waarin de prestaties worden bijgehouden en gedeeld op social media. De mogelijkheid om te laten zien wat jouw sportieve prestatie van die dag is en de verbeteringen in snelheid en afstand maken het leuk om deze informatie te delen met vrienden. Het delen van de zojuist gemaakte afdaling door wintersporters op locatie zoals de Franse Alpen maakt het wintersporten nog leuker doordat het thuisfront en andere actieve skiërs kunnen zien en reageren op de afgelegde route.

Gratis app

“Door de samenwerking met Bizztravel blijft Snowciety een jaar gratis zodat alle wintersporters komend seizoen vrijblijvend ervaren hoe de wintersportvakantie een extra dimensie krijgt. We verwachten dat het aantal gebruikers van de app blijft groeien door de toenemende mogelijkheden om in het buitenland gebruik te maken van het internet.” Zegt Timan Rebel, CEO van Snowciety.

Snowciety App

Ook reisorganisaties juichen wintersport apps toe

“Als wintersportspecialist worden we erg enthousiast van initiatieven om de wintersportervaring voor iedereen te vergroten.”zegt Jacco Tas, commercieel directeur van Bizztravel. “ We zien dat deze app op een unieke manier de laatste technische mogelijkheden van apps en social media benut om je wintersportvakantie nog specialer en interactiever te maken. Skiën of snowboarden is daarnaast iets wat je als wintersporter vaak met anderen doet. Elkaar gemakkelijk terugvinden op de piste of prestaties met elkaar delen en vergelijken zorgt zowel online als offline voor een sociale toevoeging en beleving van je wintersport. “

De nieuwste versie van Snowciety is in een geheel nieuw jasje gestoken en is nu nog socialer met de introductie van profielen, een sociale tijdslijn met alle afdalingen van jou en je vrienden en de mogelijkheid om te reageren en te ‘liken’.

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.