10 december 2012 door Miranda in 'Skigebieden onder de loep''

Val di Sole

Het Italiaanse Val di Sole is nog niet heel bekend onder Nederlandse wintersporters. In het dal vind je een aantal wintersportdorpen met elk een eigen karakter. De verschillende skigebieden tellen samen ruim 200 km aan pistes en bieden voor elk wat wils. Door de hoogte is het Val di Sole ook nog eens zeer sneeuwzeker.

Dal van de zon

Val di Sole kan letterlijk vertaalt worden als “dal van de zon” en die naam heeft het dal niet voor niets. In dit stukje Italië schijnt de zon meer dan gemiddeld en dat is natuurlijk heerlijk als je op wintersport bent. Toch is het gebied ook sneeuwzeker. De pistes reiken tot maar liefst 3.000 meter, waardoor je een lang skiseizoen hebt. En laat de natuurlijke sneeuw het een keertje afweten, dan zorgen sneeuwkanonnen ervoor dat bijna alle pistes voorzien zijn van een goed laag sneeuw.

Folgarida en Marileva

De plaatsen Folgarida-Dimaro en Mezzana-Marilleva zijn een goed alternatief voor het duurdere en mondaine Madonna di Campiglio. De plaatsen moeten het niet van een sfeer hebben, maar het skigebied is absoluut de moeite waard. In totaal telt het skigebied 150 km pistes en sinds vorig jaar kun je zelfs helemaal tot aan Pinzolo skiën. Op de pistes heb je een ruime keuze aan leuke berghutten- en restaurants waar je heerlijk in de zon kunt genieten van de plaatselijke specialiteiten. Beide dorpen zijn zeer in trek bij families, dit komt ook mede door de betaalbare accommodaties en de niet al te moeilijke pistes.

Folgarida en Marileva

Passo Tonale

Ook Passo Tonale moet het niet direct van haar gezellige uitstraling hebben, maar het hooggelegen oord heeft wintersporters desondanks veel te bieden. Langs het langgerekte dorp vind je afdalingen waar de gemiddelde wintersporter zich prima kan vermaken. Veel gemakkelijke pistes met af en toe eens een moeilijkere. Het is een overzichtelijk gebied waar verdwalen bijna niet mogelijk is en er zijn zeer gezellige hutjes voor de welverdiende rust. In vergelijking met vroeger kun je zien dat de Italianen de afgelopen jaren flink hebben geïnvesteerd in liften en pistes. Het kleine gebied is goed voor families met een grote variatie aan mogelijkheden. Dat je tot 3.000 meter hoogte kunt skiën maakt dat het absoluut sneeuwzeker is en dat de kwaliteit van de sneeuw bijna het hele seizoen top is.

Passo Tonale

Meer informatie over Val di Sole in Trentino >>

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen