Skip to navigation Skip to main content

Fantastische condities en gezellige après-ski in het Stubaital

 

Verse sneeuw, zon en pistes in een fantastische conditie. Ons skiweekend kon niet beter beginnen. Gisteren las je hoe wij binnen een paar uur al op de piste stonden en onze eerste meters in de sneeuw af hebben gelegd. Uiteraard komen wij niet alleen maar naar Oostenrijk om te skiën, er moet ook gegeten en geaprès-skied worden.

Tiroler Gröstl, Kaiserschmarrn en bauernbrot

Na een aantal intensieve afdalingen is het tijd om te eten. Een aanrader is het Gamsgarten bedieningsrestaurant. Lekker en vers bereid eten, en het wordt aan tafel geserveerd voor niet heel veel meer geld dan in het zelfbedieningsrestaurant. Uiteraard staan de Oostenrijkse specialiteiten op de kaart. De Tiroler Gröstl en Kaiserschmarrn worden al snel getest en goed gekeurd. Voor degenen met echte trek, is het bauernbrot een aanrader. Wees wel gewaarschuwd. Als je nog fanatiek verder wilt skiën, kan dit gerecht wat zwaar op de maag liggen.

Schatzi schenk mir ein Foto

Na de lunch is de conditie van de pistes iets afgenomen. Er hebben zich inmiddels behoorlijk wat hopen met losse sneeuw op de piste gevormd. Maar dat mag de pret niet drukken! Na een goede eerste dag skiën is het tijd voor… Juist, de après-ski! Wanneer je beneden komt met de gondel, wandel je zo het feestgedruis in bij de Mutterberg. Hier draaien ze een mengeling van moderne top 40-muziek en gouwe ouwes, maar uiteraard ontbreken de après-ski klassiekers niet. Dus bij ‘Schatzi schenk mir ein Foto’ en ‘Das geht ab (Wir feiern die Ganze Nacht)’ zingen wij hard mee. De après-skibussen rijden om 19.00 en 20.30 uur weer terug richting het dal.

Drukte op de piste

Nog maar net bekomen van de après-ski, staan we alweer vroeg bij de gondel. Een tegenvaller dit keer, want er staat een enorme rij bij de liften. Drie kwartier wachten we bij de Eisgrat-gondel! Daarvoor zijn we niet gekomen. Ook op de pistes en bij de liften is het aardig druk, maar dat mag de pret niet drukken! De pistes liggen er weer goed bij. Voordeel van de drukte is wel dat het bij de après-ski ook enorm gezellig is. Binnen en buiten staat het helemaal vol. Wij feesten door tot we echt mee moeten met de laatste bus. In Neustift aangekomen, eten we nog een pizza bij het restaurant van Hotel Pfandl. Een aanrader voor goed en goedkoop eten!

Kou

Op zondag was het weerbeeld nogal wisselend. Zon, mist, sneeuw en ijzig koud, zeker met de wind die ’s middags aantrok. Echter, door een beetje door te skiën, werden we vanzelf weer warm! Bijkomend voordeel was dat de pistes wat harder waren en er minder hopen losse sneeuw lagen. Perfecte condities op de pistes dus! Helaas brak op zondag ook de tijd aan om weer huiswaarts te gaan. Om 17 uur vertrokken we met de taxi naar het vliegveld om vervolgens om 20.30 uur te landen op Schiphol. Het einde van een fantastisch weekend!

Meer informatie over het Stubaital >>

102 - Winter - Inge

Over Inge

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!