Skip to navigation Skip to main content

Videoweerbericht: sneeuwdump op dinsdag

4228 - Videoweerbericht: sneeuwdump op dinsdag (1)

Ook deze winter kun je het weer in de Alpen volgen via het Snowplaza videoweer. Vanaf december kun je iedere maandag, woensdag en vrijdag het actuele videoweerbericht bekijken. In 1,5 minuut brengen we je weer helemaal op de hoogte van de laatste weersontwikkelingen. Laat de winter maar komen, wij zijn er klaar voor!

Grote hoeveelheden sneeuw verwacht

Gisteren hadden we in de Alpen al vrij veel bewolking, alleen in het zuiden was ruimte voor de zon. Uit de wolken viel hier en daar wat sneeuw, met name in Frankrijk en Oostenrijk. Er komt echter veel en veel meer sneeuw aan. We kunnen spreken van een echte sneeuwdump. De meeste sneeuw wordt verwacht aan de west- en noordflank van de Alpen.

Nieuwe dump op dinsdag

In het uiterste zuiden van de Alpen, in Frankrijk, valt vandaag misschien de zon nog te zien. Hoe verder we naar het noorden trekken, hoe groter de kans op sneeuw. Met name later op de dag begint het te sneeuwen, al zal het blijven steken bij enkele centimeters. Hetzelfde weerbeeld zien we in Zwitserland. Oostenrijk en de Dolomieten kunnen ook rekenen op een kleine hoeveelheid verse sneeuw. Dinsdag gaat het echter fors sneeuwen. In Frankrijk en Zwitserland kan lokaal 50 centimeter vallen, ook elders in de Alpen zijn de hoeveelheden behoorlijk. Vanaf woensdag neemt de sneeuwkans langzaam af.

122 - Winter - Marco

Over Marco

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.