2 december 2012 door Miranda in 'Aankondigingen', Algemeen''

Engelber

In het zwitserse Engelberg wordt in December een spectaculaire nieuwe attractie geopend: de hoogstgelegen hangbrug van Europa. Durf jij het aan om in 150 stappen over deze brug op 3020 meter hoogte te gaan?

Engelberg

Engelberg is een moderne wintersportplaats in centraal Zwitserland. Het is al jaren een aantrekkelijke bestemming voor families, sportieve wintersporters, freeriders en avonturiers. Hoewel Engelberg twee skigebieden telt, is Titlis het meest aantrekkelijk voor de ervaren skiers. Onder de top van de 3238 meter hoge Titlis ligt een uitdagend skigebied. Cracks komen hier vooral voor de ‘Laub’ een bergflank van 45 graden dat helemaal off-piste terrein is. Een waar paradijs voor poederliefhebbers.

Titlis Cliff Walk

Maar ook voor wintersporters die misschien niet uit de voeten kunnen in de poedersneeuw heeft Engelberg deze winter een spannende nieuwe attractie: de Titlis Cliff Walk. In december 2012 wordt op 3020 meter de hoogste hangbrug van Europa geopend. De brug hangt boven een 500 meter diepe afgrond en je bent er in zo’n 150 stappen overheen. Een adrenaline-kick of de ultieme hoogtevrees-test? Ik moet je eerlijk zeggen dat ik niet weet of ik er over zou lopen, ben toch bang voor een kleine ‘hoogtevrees-overval’…

Titlis Cliff Walk

Durf jij het aan?

Iglu Dorf

En als je dan toch avontuurlijk bezig bent kun je in Engelberg ook meteen overnachten in een iglo. Je kunt romantisch met z’n tweeën in een privé-iglo of gezellig met een groep van 6 personen. In de standaard iglo met 6 personen lig je ‘s nachts gezellig in dikke slaapzakken tegen elkaar aan om warm te blijven. Lijkt je dit te koud, dan kun je kiezen voor een ‘hot iglo’. Maar voor je gaat slapen neem je natuurlijk eerst een duik in de whirlpool, bezoek je de sauna en heb je een lekkere kaasfondue achter de kiezen. Het wordt aangeraden om niet je hele vakantie in de iglo door te brengen, één nachtje is meestal voldoende;-)

Iglu dorf

Zie jij jezelf al liggen hier?

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen