25 november 2012 door Miranda in 'Skigebieden onder de loep''

Livigno

Wat is er nou lekkerder dan je ski’s uitklikken voor de hoteldeur? Voor families is het heerlijk als je kunt skiën tot in het dorp. Zo kunnen opa en oma kijken naar de skiles, of kun je elkaar afwisselen om bij de kinderen te blijven, terwijl de ander even de piste op kan. In Frankrijk heb je veel van dit soort ski in – ski out dorpen, maar ook in de andere Alpenlanden ski je op diverse plekken tot de voordeur. Wij hebben een aantal dorpen voor je op een rijtje gezet.

Damüls

Damüls is het meest ‘sneeuwrijke dorp’ ter wereld. Door de geografische ligging valt in dit Oostenrijkse dorp meer sneeuw dan waar ook. Een ander voordeel van dit rustige plaatsje is dat veel accommodaties direct aan de piste liggen. Als je de brede dalafdaling neemt lijk je zo de kerk in te kunnen skiën.

Kühtai

Kühtai ligt op ruim 2.000 meter en is het hoogst gelegen ski-oord van Oostenrijk en hier beginnen de pistes direct in de voor- of achtertuin van je accommodatie. Het skigebied is overzichtelijk en bevindt zich aan beide zijden van de hoofdweg. Zo kun je gemakkelijk even terug naar je hotel en pension om te lunchen of de babysitter af te lossen.

Kühtai

Je skiet zo even naar je hotel in Kühtai

Königsleiten

Op zoek naar een groot skigebied, maar wil je wel tussendoor even terug naar je appartement. Misschien is Königsleiten dan de ideale plaats voor jou. Je skiet zo het dorp in!

Westendorf

Westendorf is populair en dat is niet voor niets. Direct in het dorp liggen mooie oefenpistes. Kies je ervoor om in het skigebied van Choralp te skiën dan ben je ook weer snel terug in het dorp en kun je nog even een afdaling maken samen met de kinderen en/of opa en oma.

Hochgurgl

Hochgurgl ligt eigenlijk middenin het skigebied Gurgl. Je stapt ’s ochtends zo je ski’s op en kunt direct beginnen met afdalen. Voor beginners en kinderen zijn er een paar mooie blauwe afdalingen direct bij het dorp.

Hochsölden

Boven de bekende wintersportplaats Sölden ligt het bij families geliefde Hochsölden middenin het skigebied Sölden-Hochsölden-Vent. Eigenlijk bestaat het dorpje voornamelijk uit accommodaties die direct aan de piste liggen. Voor de kinderen is er een kleine oefenweide.

Hochsölden

Hochsölden ligt direct aan de dalafdaling naar Sölden

Livigno

Het Italiaanse dorpje Livigno ligt afgelegen op een hoogte van 1800 meter in een breed dal. Aan beide zijden van dit dal vind je afdalingen. Langs de hoofdweg liggen veel accommodaties die per ski bereikbaar zijn. In het centrum liggen brede oefenhellingen naast elkaar. Ouders en grootouders kunnen vanaf de zonnige terrassen de vorderingen van de kids volgen.

Selva/Wolkenstein

Direct aan de bekende Sella Ronda in de Dolomieten ligt het sfeervolle Wolkenstein. Ook hier zijn veel accomodaties per ski te bereiken en ligt er een grote en brede oefenhelling direct bij het dorp. Als je snel bent kun je een flinke tocht skiën en vervolgens samen lunchen met de rest van de familie.

Belalp

Het Zwitserse Belalp is gebouwd op een zonnig plateau direct aan de voet van het skigebied Belalp. Je auto laat je beneden in het dal staan – die heb je in het autovrije dorp niet meer nodig - en je bereikt het dorp per gondel. In het sfeervolle Belalp heb je de keuze uit chalets en hotels die je te voet, per ski of slee kunt bereiken.

Belalp

In het sfeervolle Belalp ski je zo naar je eigen chalet

Heel veel keuze in Frankrijk

Zoals gezegd is Frankrijk het absolute mekka als het gaat om ski- in ski-out. Avoriaz is een heerlijke plek voor de hele familie. Door het dorp lopen alleen pistes en in het midden is een enorme kinderweide. Andere aanraders voor families zijn: La Norma, Les Menuires, Tignes en La Plagne.

Heb jij nog andere tips voor plaatsen waar je zo het dorp in skiet?.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen