Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: dik pak sneeuw in aantocht

4206 - Alpenweer: dik pak sneeuw in aantocht (1)

Goed nieuws, er komt sneeuw naar de Alpen! We moeten nog even geduld hebben, maar vanaf zondag later op de dag begint de wisselvalligheid toe te nemen in het Alpengebied. Zondag zijn eerst Zwitserland en de Franse Alpen aan de beurt met boven de 2300m wat lichte sneeuwval. Maandag valt er hier en daar ook in de Italiaanse Alpen wat sneeuw. De hoeveelheden stellen nog weinig voor, maar het begin is er. Later op de week kunnen we spreken over een echte dump! Toch nog maar even een weekendje naar de sneeuw binnenkort?

Sneeuw in het hele Alpengebied

Dinsdag en woensdag gaat het aanmerkelijk harder sneeuwen. Vooral in Frankrijk, Zwitserland en Italië kan 30 tot mogelijk 80cm sneeuw vallen. Daarbij daalt de sneeuwvalgrens naar 1500m, en in de Franse Alpen woensdag later op de dag zelfs tot onder de 800m. Oostenrijk en de Beierse Alpen komen er magertjes vanaf helaas. Donderdag volgt sneeuw in het hele Alpengebied.

50 tot 100cm sneeuw

Al met al valt er de komende week in veel skigebieden zo’n 50 tot 100cm sneeuw, in de Franse en Italiaanse Alpen zelfs tot 150cm. Daarbij stroomt koude lucht naar de bergen zodat de sneeuwvalgrens in de dalen komt te liggen. Het winterseizoen kan dus beginnen! Volgend weekend allemaal naar de Alpen en op de latten?

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.