19 november 2012 door Miranda in 'Aankondigingen', Skigebieden onder de loep''

Madonna di Campiglio: wintersport in stijl

Madonna di Campiglio in het Italiaanse Trentino wordt vaak in één adem genoemd met mondaine wintersportplaatsen als Gstaad, St. Moritz en Lech am Arlberg. Dit is op zich terecht, want er komen hier veel stijlvolle en rijke Italianen, maar het is al lang niet meer een plaats voor enkel de ‘rich and the famous’.

In het weekend naar Madonna

Een beetje succesvol zakenman uit Milaan of Verona gaat regelmatig in het weekend naar Madonna di Campiglio. Compleet opgedoft met bontlaarzen en een jas waarmee je met gemak een noordpool-expeditie overleeft, trekt hij – met gezin of een groep vrienden – in zijn dure wagen de bergen van Trentino in. En hoewel het nabijgelegen gezellige dorpje Pinzolo inmiddels is verbonden met het skigebied van Madonna di Campiglio, zal hij daar niet verblijven. Nee hoor, heb je succes, dan laat je dat zien in Madonna! En uiteraard logeer je dan bij voorkeur in je eigen appartement of huis.

Kijken en bekeken worden

Maar mocht je nu denken dat dat eigen huis of appartement net zo stijlvol is als de Italiaan zelf, dat is helaas niet altijd zo;-) Italianen zijn gek op de ‘buitenkant’, ‘fare la bella figura’ noemen ze dat. Het zou dus maar zo kunnen dat de super-gestijlde Italiaan overnacht in een studiootje van 15m2 uit de jaren ’70 met een dito inrichting. Maar dat maakt eigenlijk niet uit. Het hele schouwspel op straat, in de restaurants, bars en winkels - kijken en bekeken worden - is alleen al de moeite waard om een keer naar Madonna di Campiglio af te reizen. Naast mooie en dure winkels heeft Madonna di Campiglio nog veel meer te bieden. Er zijn voldoende goede restaurants (waar de prijzen overigens enorm meevallen), gezellige bars en ook ’s nachts gaat het leven door in de discotheken. Uiteraard wederom in stijl! En – oh ja – je kunt er ook uitstekend skiën, ook al komt niet iedereen daarvoor.

Madonna di Campiglio

Heerlijk winkels en mensen kijken. Je kunt je ski's natuurlijk ook gewoon op je Porsche vervoeren

Spectaculaire Brenta Dolomieten

Het skigebied van Madonna di Campiglio is behoorlijk groot en uitgebreid. Het gebied telt 150 km aan pistes en als je de afdalingen van Val di Sole (die gedeeltelijke verbonden zijn met Madonna di Campiglio) meetelt kom je zelfs op 300 km pistes. Hiermee is het tevens één van de grootste skigebieden van Trentino. Indrukwekkend zijn de enorme rotspunten van de Brenta Dolomieten die je bijna vanaf elke afdaling kunt zien. Heerlijke brede afdalingen vind je bij Grosté. Door de hoge ligging (tot 2500 meter) is de sneeuw hier bijna het hele seizoen top. Bij Grosté is tevens een uitgebreid funpark: Ursus Snowpark.

Groste

Sneeuwzekere en brede pistes bij Grosté

Mooie tocht

Op 18 december vindt de FIS Worldcup plaats in Madonna di Campiglio. Deze Worldcuppiste Tre-3 is ook zeker de moeite waard. Het is een lange - overwegend rode - piste, die goed te doen is voor de gemiddelde skiër. Persoonlijk vind ik het altijd erg leuk om een tocht te skiën rondom het dorp. Je begint dan bijvoorbeeld bij de Spinale gondel vanuit het dorp. Via de hoogste pistes op Grosté ski je terug naar het dal. Hier maak je middels een brug de oversteek naar Pradalago, waar ook weer veel mooie brede pistes liggen. Daarna richting Cinque Laghi en weer terug naar het dorp. Je komt dan aan de andere kant van het dorp uit.

Niet alleen een jetset bestemming

Madonna di Campiglio is echt niet alleen een jetset-bestemming, in tegendeel. Ik denk dat ook families zich hier heel goed thuis zullen voelen. En de prijzen zijn eigenlijk ook helemaal niet ‘glamorous’. Kortom, een heerlijk bestemming om te genieten van een mooi skigebied en het heerlijke Italiaanse leven!

Klik hier voor meer informatie en aanbiedingen naar Madonna di Campiglio >>

Groste

Geweldig uitzicht op de Brenta Dolomieten

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen