Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: zacht en vaak zonnig

4193 - Alpenweer: zacht en vaak zonnig (1)

De Alpen liggen vandaag weer te ‘branden’ in de zon. De toppen zijn nog fraai wit, maar dat geldt dan alleen voor de hoogste toppen. Op gletsjers is het deze dagen perfect skiweer. In de zon en bij weinig wind kan genoten worden van goede sneeuw. De dooigrens ligt dit weekend tussen 2300 en 2800 meter, daarboven blijft de sneeuwkwaliteit goed.

Voorlopig geen sneeuw

Op langere termijn komt er nog geen sneeuwdump aan. De temperaturen blijven vrij hoog en neerslaggebieden blijven op afstand. Alleen volgende week donderdag trekt een zwakke storing van de Franse Alpen via Zwitserland, Italië en Oostenrijk uiteindelijk naar het noordoosten. Er zou dan 5 tot lokaal 30 cm sneeuw kunnen vallen, waarbij de sneeuwvalgrens daalt naar 1700m hoogte. Zodra de sneeuwval voorbij is, lijkt vrijdag de temperatuur echter alweer omhoog te gaan. Op de gletsjers zorgt de sneeuwval in ieder geval voor een fraaie verse laag.

Hoog in de bergen bij Zell am See wordt heerlijk geskied.

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.